Угода про покупку Twitter Ілоном Маском «під загрозою»

Читати на RU

Угода Ілона Маска про купівлю Twitter знаходиться під серйозною загрозою, оскільки табір Маска дійшов висновку, що дані Twitter про спам-акаунти неможливо перевірити. Як повідомляє The Washington Post з посиланням на власні джерела, команда Маска вже припинила брати участь у переговорах зі спонсорами угоди.

В разі розриву угоди Маск повинен буде заплатити компенсацію в $1 млрд

Останніми тижнями переговори з інвесторами угоди почали сповільнюватись, через неможливість перевірки даних про кількість ботів в мережі Twitter. Як наслідок команда Маска не може оцінити перспективи соцмережі як бізнесу, та за інформацією одного з джерел, збирається змінити напрямок діяльності незабаром. Якими саме будуть зміни наразі невідомо.

Спам-акаунти — не єдина причина, чому Маск може спробувати вийти з угоди. Ціна акцій Twitter різко впала з моменту його пропозиції про поглинання у квітні, створивши враження, що покупець може переплатити. Крім того, Маск керує двома іншими великими компаніями, Tesla та SpaceX, а також деякими стартапами.

Але за умовами угоди Маск не може просто відмовитись від покупки соцмережі. Фактично Маск вже погодився завершити її, якщо з бізнесом Twitter не трапиться щось серйозне, і юридичні експерти сумніваються, що проблема з ботом буде достатньою причиною. 

В разі розриву угоди Twitter все одно втратить позиції на ринку і вартість акцій і експерти очікують, що компанія буде боротися, щоб таки завершити угоду. При цьому, навіть якщо Маск переконає суддю дозволити йому не завершувати угоду, йому все одно доведеться заплатити $1 млрд компенсації за розрив.

Контекст

  • На початку квітня 2022 року стало відомо, що генеральний директор Tesla Ілон Маск володіє 9,2% Twitter (На момент придбання вартість 9,2% акцій коштувала $2,89 млрд). Після цієї новини вартість акцій компанії зросла на 26%. Тоді ж мільярдер заявив, що хоче купити сервіс.
  • В кінці квітня Маск досягнув згоди з акціонерами сервісу Twitter про викуп компанії за $44 млрд ($54.20 за акцію). Половину коштів Маск збирався позичити, інвесткомпанії з задоволенням пішли йому на зустріч. Інша половина — його власні статки.
  • В травні Маск тимчасово заморозив угоду. Це сталося одразу після того, як з’явилася інформація про те, що фальшиві або спам-акаунти становлять менше, ніж 5% користувачів.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук