Рінат Ахметов повністю виходить з медіабізнесу

Читати на RU

Рінат Ахметов виходить з медійного бізнесу. Всі медіаактиви він передасть державі. Про це олігарх оголосив 11 липня 2022 року, назвавши таке рішення «вимушеним».

«Цього тижня Медіа Група Україна відмовиться на користь держави від усіх ефірних і супутникових телевізійних ліцензій наших каналів і від ліцензій наших друкованих медіа в Україні. Ми також припинимо діяльність онлайн-медіа МГУ»,

— Рінат Ахметов.
  • За його словами, рішення продиктоване набранням чинності законом «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів)».
  • Цікаво, що реалізацію активів він має здійснити у шестимісячний термін, як цього вимагає закон для продаж медіаактивів. Через це, а також повномасштабне вторгнення росії, у SCM немає можливості продати медіабізнес на ринкових умовах – відмічає Ахметов.
  • Нагадаємо, МГУ – це медіахолдинг, в який входить 10 ефірних і супутникових телевізійних каналів, зокрема канали «Україна», «Україна 24», група каналів «Футбол», а також інтернет-ресурси і друковані ЗМІ («Сегодня»). Повний перелік активів можна переглянути тут.
  • За словами Ахметова, за понад 20 років він інвестував в свій медіабізнес понад $1,5 млрд.

Чому це важливо: Ахметов був власником одного з найбільших медіахолдингів країни, його канали та видання — серед найпопулярніших в Україні. Тепер він залишає ці активи не на ринкових умовах.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук