Іспанський Impress залучив $100 млн. Серед інвесторів — TA Ventures та ICLUB

Читати на RU

Іспанський ортодонтичний стартап Impress залучив $100 млн в рамках раунду Серії В на суму $125 млн, отримання другої частини інвестицій — у процесі, повідомляє TechCrunсh. Серед інвесторів цього раунду — український венчурний фонд TA Ventures та клуб приватних інвесторів ICLUB, підтвердив AIN.UA в коментарі партнер фонду Олег Маленков. Оцінка не розголошується, але за інформацією AIN.UA — вона нижча $1 млрд.

  • Impress — це європейська мережа ортодонтичних клінік, що пропонує послуги невидимої ортодонтії: прозорі елайнери, що індивідуально підбираються для пацієнтів за допомогою технологій 3D-сканування та AI. Стартап у 2019 році заснували Халед Касем, Діляра та Володимир Лупенки.
  • TA Ventures та бізнес-ангели з клубу ICLUB були серед перших інвесторів стартапу у 2019 році. У жовтні 2020 вони взяли участь у seed-раунді на $5,8 млн. Сума угоди, за даними Forbes, становила $1 млн, а партнер TA Ventures Олег Маленков став членом правління Impress. У травні 2021 року фонд та члени клубу також підтримали стартап, який тоді закрив раунд Серії А на $50 млн.
  • У січні 2022 року Impress вийшов на український ринок, придбавши стартап OrthoS із клініками у Києві, Хмельницькому, Львові та Дніпрі. Зараз іспанський стартап працює у понад 130 містах у восьми країнах Європи.
  • За словами Маленкова, TA Ventures очікує, що Impress стане бізнесом на понад $10 млрд.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук