«Нестача призводить до ясності»: лист CEO Google до команди про уповільнення найму

CEO Google Сундар Пічаї повідомив команді компанії, що вона сповільнюватиме темпи найму нових людей до кінця 2022 року. Текст листа опублікувало видання The Verge.

Згідно зі зверненням, компанія не згортатиме найм повністю, вона все ще шукатиме інженерів та інших критично важливих для себе спеціалістів. А команду закликає бути більш підприємницькою, працювати із більшим завзяттям та гострішим фокусом. Нижче наводимо дещо скорочений текст звернення:

Дорогі гуглери,

складно повірити, що ми вже перейшли першу половину 2022 року. І це вдалий привід подякувати кожному за його чудову роботу цього року, а також поділитися тим, що я та інші керівники думають про другу половину року.

Непевні глобальні економічні прогнози не йдуть з думок. Як і всі решта компаній, ми не імунні до економічних штормів. Те, що мені особливо подобається у нашій культурі: ми ніколи не розглядати ці типи викликів як перешкоди. Натомість ми дивилися на них як на можливості поглибити наш фокус та інвестувати на довший проміжок часу.

У такі моменти я звертаюся до нашої місії: організувати інформацію всього світу і зробити її доступною та корисною для кожного. Саме це надихнуло мене приєднатися до компанії 18 років тому, і це сповнює мене оптимізмом щодо того впливу, який ми справляємо на світ. Знання та комп’ютерне обчислення — ось як ми втілюємо нашу місію. Саме цю оптику ми використовуємо для того, щоб вирішити, куди вкладатися, чи йдеться про Пошук, Хмару, YouTube, платформи чи hardware, команди, що їх підтримують, або ж штучний інтелект, який дозволяє робити ще більш корисні продукти та сервіси.

Ми допомагаємо людям та суспільству, коли фокусуємось на тому, що у нас виходить найкраще, і по-справжньому добре це робимо. Інвестиції, які ми провели у першу половину 2022 року, відображають це бачення. У першу половину 2022 року ми зросли приблизно на 10 000 нових гуглерів, і маємо низку зобов’язань на третій квартал. Це неймовірні цифри і вони ілюструють, наскільки нас надихають довгострокові можливості, навіть у такі непевні часи.

Оскільки процес найму був настільки результативний цього року, ми будемо сповільнювати його до кінця 2022, але водночас будемо підтримувати наші найважливіші можливості. Для балансу в 2022 та 2023 роках ми сфокусуємось на наймі інженерів, технічних спеціалістів та інших критично важливих ролей, і зробимо усе можливе, щоб неймовірно талановиті люди, яких ми найняли, відповідали нашим довгостроковим пріоритетам.

Рухаючись уперед, ми маємо стати більш підприємницькими, працювати з більшим запалом, гострішим фокусом і більшою спрагою, аніж раніше, у більш сонячні часи. У деяких випадках це означатиме консолідацію там, де інвестиції перетинаються, а також оптимізацію процесів. В інших випадках це означатиме, що ми ставитимемо розвиток на паузу, щоб використати ресурси у більш пріоритетних галузях.

Нестача призводить до ясності — ми повторювали це від самого початку Google. Саме це сприяє фокусу та творчості, які своєю чергою забезпечують кращі продукти, що допомагають людям по всьому світі. Перед нами зараз відкрилася можливість, і я тішуся з того, що ми знов зможемо гідно себе показати.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук