Apple забороняє українцям показувати втрати РФ у живій силі, бо це «неетично»

Читати на RU

Український розробник Alty отримав від Apple застереження щодо свого iOS-додатку, який показує втрати армії РФ у живій силі, а також у техніці. В Apple вимагали видалити з додатку дані про кількість мертвих військових РФ, бо інакше приберуть його із доступу.

  • Нагадаємо, компанія Alty за підтримки Генерального Штабу Збройних Сил України запустила мобільний застосунок для трекінгу втрат окупантів — «Русский корабль иди нах@й» (РКИН). Головний екран відображає кількість втрат по окремих категоріях, зокрема, втрати особового складу ворога.
  • Як AIN.UA розповіли в компанії, після англомовної локалізації додатку до них звернулася Apple з проханням прибрати дані про втрати: спочатку взагалі усі дані. Після перемовин із розробником та апеляції на це рішення, лишили вимогу щодо втрат у живій силі:
Cкріншот наданий компанією-розробником

«Спирались на внутрішню етичну політику компанії і називали подібний контент potentially objectionable content. Ми довго сперечалися з Apple, приводили їм усі підтверджуючі дані щодо відкритих джерел, щодо співпраці з ЗСУ і їх “благословенням” на створення цього застосунку, але вони поставили нам такі умови: або ми прибираємо цю статистику, або вони видаляють застосунок з магазину», — повідомили AIN.UA в компанії.

  • Як пояснюють в Alty, компанія мала піти на ці умови, щоб зберегти додаток. Хоча наразі й отримує багато запитань від користувачів, які стурбовані цим рішенням.

«Ми їх дуже добре розуміємо, але вдіяти з цим, поки що, нічого не можемо. Переговори з Apple щодо повернення цього блоку ми продовжуємо вести. Вже є кілька ідей їм на розгляд, але чи приймуть вони їх, на жаль, зараз сказати складно», — говорять в компанії.

  • Наразі обидва додатки з англомовною локалізацією доступні в магазинах, але в одному з них не відображаються втрати окупантів.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук