Найдорожча приватна компанія Кремнієвої долини Stripe знизила оцінку на 28%

Читати на RU

Платіжний гігант Stripe раніше оцінювався приватними інвесторами в $95 млрд і був найдорожчою приватною компанією Кремнієвої долини. Тепер він знизив внутрішню вартість своїх акцій на 28%. Як повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на джерела всередині компанії, тепер її оцінка складає близько $74 млрд.

  • Stripe повідомила своїм співробітникам, що внутрішня ціна акцій тепер становить близько $29 замість $40, як це було за попередньою внутрішньою оцінкою. За словами одного із джерел, це рішення знизили оцінку цих акцій до $74 млрд.
  • Також компанія повідомила в електронному листі, що рада директорів схвалила нижчу ціну акцій 30 червня 2022 року. Представники Stripe не пояснили рішення знизити свою внутрішню оцінку.
  • Stripe обробляє платежі для інших стартапів і технологічних компаній, включаючи Glossier Inc., корпоративну службу Twilio і службу замовлення поїздок Lyft. У 2020 році дохід компанії зріс майже на 70% до приблизно $7,4 млрд, оскільки інтернет-магазини набули популярності на початку пандемії. Інвесторам сподобалася Stripe через широке охоплення її послуг серед стартапів Кремнієвої долини, що дозволяло компанії виступати в ролі індексу зростання індустрії стартапів.
  • Тривале падіння ринку, під час якого акції великих технологічних компаній зазнали найбільшого падіння за понад десять років, уповільнив темпи приватного збору коштів і підштовхнув стартапи до скорочення витрат. Це — різкий контраст зі станом речей минулого року, коли бурхливий ринок в один момент допоміг зробити Stripe найдорожчим стартапом у США.
  • Акції публічних фінтех-компаній різко впали за останні кілька місяців, через що нова оцінка Stripe виглядає навіть дещо завищеною. Наприклад акції PayPal, який інвестори часто порівнюють зі Stripe, з 1 січня 2022 року впали більш ніж на 60%, тоді як Stripe знизила оцінку лише на 28%.
  • Компанії ще належить провести те, що стане одним із найбільш довгоочікуваних публічних лістингів у світі стартапів. Станом на квітень 2021 року Stripe готувався вийти на біржу вже наприкінці того року, проте зараз прессекретар компанії відмовився коментувати поточні плани IPO. Це — не дивно, оскільки ринок технічних лістингів значною мірою скоротився.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук