Вийшов мод, який дає грати у Skyrim групою. Як встановити та налаштувати

8 липня 2022 відбувся реліз Skyrim Together: Reborn — мода, який додає в старий Skyrim можливість кооперативного проходження в паті від 2 до 8 гравців. В перші ж вихідні після виходу мод звантажити понад 50 000 гравців, а зараз загальна кількість завантажень перевалила за 176 000.

Редакція AIN.UA встигла пограти в Skyrim Together: Reborn, тож у цьому матеріалі ми ділимося враженнями від кооперативного проходження, а також детально пояснюємо процес встановлення і налаштування цього мода.

Як грається Skyrim в кооперативі

Skyrim Together: Reborn додає в Skyrim можливість проходити гру в кооперативному режимі в групі від двох до восьми осіб. Теоретично мод підтримує групи до 30 гравців і більше, проте розробники не рекомендують перевищувати межу в 8 людей на сервері.

Всі NPC, як то драугри, дракони чи павуки цілком жваво рухаються та агресивно налаштовані до всіх гравців в паті. Квести теж працюють, але з однією умовою — один гравець по можливості має виконувати роль лідера, спілкуючись із ключовими персонажами, отримуючи та здаючи їм квести, а решта просто слухають ці розмови та ходять за лідером. При цьому сам квест і його маркер отримують всі члени команди.

При цьому, навіть якщо один гравець чесно виконує роль лідера, з квестами все одно бувають проблеми. В одного гравця квест може успішно завершитися і початися інший, а решта гравців «зависають» на якомусь етапі й не можуть нічого з цим вдіяти. Тут допомагає консольна команда setstage (так, на сервері при грі в кооперативі також працюють консольні команди).

Оскільки кожен данж в Skyrim розрахований лише на одного довакіна, то і кількість досвіду (а відповідно і рівнів) за його проходження розрахована на одного гравця. Якщо вас вісім, а досвід ви отримуєте як один-єдиний довакін — качатися ви будете довго і нудно. Тому сервер множить кількість досвіду на кількість гравців і роздає його всім навколо.

Фактично це виглядає так: доки ваш союзник вбиває дракона мечем, він прокачує собі «одноручну зброю» і одночасно вам якусь із навичок, який ви використовували останнім.

В кооперативній грі є жменька багів — квести можуть не здаватися, драугри іноді не встають зі своїх гробниць, дракони помирають в повітрі, а «Дім теплих вітрів» у кожного гравця обставлений по своєму.

Але про що можна говорити, якщо перед нами кооперативний Skyrim? Ви дійсно граєте з друзями, ви спільно вбиваєте ворогів і ділитесь лутом, іноді сперечаючись про те, кому зараз дістанеться кращий лук, а кому роба мага. Загалом все працює і проблеми виникають лиш інколи — і то легко виправляються з допомогою консолі.

Як встановити Skyrim Together: Reborn

Для того, щоб грати в Skyrim Together: Reborn, ви маєте використовувати Skyrim Special Edition версії 1.6 або вище. При цьому вам не потрібен платний мод-пак Anniversary Upgrade, розробники рекомендують грати без нього.

Видання для VR, консолей, Legendary Edition, Gamepass та Skyrim Special Edition 1.5. не підтримуються. Також не підтримуються системи на Windows 7 та процесори без AES/AES-NI інструкцій.

Загалом інструкція зі встановлення та запуску Skyrim Together: Reborn виглядає наступним чином:

  • Переконайтеся, що у вас встановлено останнє оновлення Special Edition.
  • Звантажите та встановіть менеджер модів Vortex (посилання на Nexus).
  • У Vortex переконайтесь, що він знайшов оригінальний Skyrim. Якщо цього не відбулось, просто перескануйте бібліотеку.
  • ST: Reborn вимагає завантаження іншого мода — Addres Library. Вам необхідно завантажити версію All in one (Anniversary Edition), використовуючи кнопку MOD MANAGER DOWNLOAD, щоб встановити його за допомогою Vortex.
  • Далі потрібно завантажити ST: Reborn, також використовуючи кнопку MOD MANAGER DOWNLOAD.
  • Після встановлення та увімкнення мода ви повинні знайти SkyrimTogether.exe в папці Skyrim за адресою \Games\The Elder Scrolls V – Skyrim\Data\SkyrimTogetherReborn\. Там лежить і файл запуску гри (SkyrimTogether.exe), і файл запуску сервера (SkyrimTogetherServer.exe).
  • Для початку гри потрібно запустити сервер, а потім запустити Skyrim Together: Reborn.
  • В самій грі потрібно натиснути F2 або правий ctrl, щоб потрапити в меню підключення до сервера. При грі через локальну мережу (або через сервери типу Hamachi Tunngle) ввести IP-адресу сервера, що відповідає IPv4 комп’ютера, на якому запущено сервер.
  • Коли всі підключилися — можна починати грати, залишилось лише зустрітися в одному місці, наприклад у Вайтрані, або на околицях Хелгена.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук