Apple заплатить $2 млн тому, хто зламає Lockdown Mode

Читати на RU

Apple пропонує $2 млн людині, яка зможе зламати новий режим Lockdown Mode на iOS 16. На сьогодні це найбільша винагорода в галузі, пише Gizchina.

Apple офіційно запустила нову функцію під назвою Lockdown Mode на цьогорічному WWDC. Новий режим вимикає кілька функцій на iPhone, щоб зробити його менш вразливим до шпигунського ПЗ. Це значно зменшує кількість функцій, до яких зловмисники можуть отримати доступ і які потенційно можуть зламати. Ось що змінює Lockdown Mode:

  • вимикає багато функцій попереднього перегляду в iMessage;
  • обмежує JavaScript у браузері Safari;
  • запобігає встановленню нових профілів конфігурації;
  • блокує дротове з’єднання — таким чином запобігаючи копіюванню даних пристрою;
  • і вимикає вхідні запити до служб Apple, включаючи FaceTime.

«Хоча переважна більшість користувачів ніколи не стане жертвою цілеспрямованої кібератаки, ми все одно повинні захистити всіх користувачів продуктів Apple», — каже Іван Крсті, директор Apple з техніки безпеки та архітектури.

Шпигунське програмне забезпечення Pegasus вже виявили у понад 50 країн світу. Кількість людей, за якими стежить ця шкідлива програма, може досягати 50 000. Коли Pegasus заходить в мобільний телефон, він може знаходити текстові повідомлення, фотографії, електронні листи, записувати дзвінки та дистанційно вмикати мікрофон і камеру телефону без відома користувача.

12 липня Apple випустила першу публічну бета-версію iOS 16 та версію для своїх планшетів iPadOS 16. Їх вже можна завантажити та встановити на свій пристрій. Фінальні версії вийдуть восени.

На конференції WWDC 6 червня компанія також показали версії нових операційних систем, яких у компаній чимало — iPadOS 16, macOS Ventura, watchOS9. Окрім цього — новий чіп власної розробки M2, а також два нових комп’ютери, які вже працюють на ньому — повністю новий MacBook Air та 13-дюймовий MacBook Pro, про них ми розповідали раніше.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук