Apple відмовила в працевлаштуванні, бо кандидат — українка

1
Читати на RU

Apple відмовляє в працевлаштуванні українцям, бо через повномасштабну війну компанія не має змоги перевірити історію судимостей кандидатів. Як розповіла в LinkedIn Катя Трусова, що особисто потрапила в таку ситуацію, інші документи, що підтверджують відсутність судимостей (та наявність візи B1/B2 в США з травня 2015 року) компанію не задовольняють.

Історія відмови

Катя Трусова успішно пройшла співбесіди й отримала пропозицію роботи Apple. Рекрутер попередив її, що перевірка біографічних даних може зайняти деякий час, оскільки компанії потрібно перевірити судимості за останні 7 років, але запевнив, що це не буде проблемою. Тому Трусова вже навіть попередила свого поточного роботодавця про зміну роботи.

«За 3 дні до початку нової роботи мені повідомили, що, на жаль, Apple не може мене найняти, тому що 2 з останніх 7 років я провела в Україні. А через війну перевірку історії з України запустити неможливо. Не допомогло й те, що я подала 7-річну повну перевірку біографічних даних зроблену в грудні 2021 року, а також свою туристичну візу B1/B2 в США з травня 2015 року, яка не могла б бути надана мені, якби у мене були якісь кримінальні звинувачення в будь-який час», — розповіла Катя Трусова.

Тобто головною причиною відмови стала саме війна в Україні, через яку Apple не змогла перевірити дані кандидата. Зробити виняток з правила, передивитися свої інструкції чи просто звернути увагу на решту документів в компанії при цьому не захотіли.

«На папері Apple «глибоко стурбована російським вторгненням в Україну і стоїть разом з усіма людьми, які страждають внаслідок насильства», але насправді вони відмовилися надавати винятки зі своєї політики, враховуючи, що головна проблема — війна в Україні».

Принциповість Big Tech

Зрозуміло, що в Big Tech є стандартизовані правила перевірки співробітників і просто порушити інструкцію ні рекрутер, ні відділ безпеки компанії не можуть. Проте за таких обставин, коли більшість компаній висловлюють підтримку Україні, а українці, що отримали тимчасовий захист за кордоном, активно шукають роботу, можливо, варто було б переглянути ці правила.

«Я закликаю Apple та інших Big Techs переглянути свою політику та зробити винятки для українського народу. Ми вже багато страждаємо, втрачаємо домівки, спогади, близьких… як так сталося, що ви додаєте до цього ще більше?» — закликала Катя Трусова.

Залишити коментар

Коментарі | 1

Пошук