Команда NIX запустила подкаст про IT. Перший випуск — про застосунок «Повітряна тривога» 

Подкаст «Наша собача справа» вже доступний на YouTube-каналі NIX. У першому випуску автор застосунку «Повітряна тривога» Степан Танасійчук розповідає, як створювали сучасну систему оповіщення населення про небезпеку.

«Наша собача справа» — чому така назва?

Автори ідеї пояснюють назву подкасту так: коли тобі є, що сказати — рішуче ділись своїми думками. У випадку команди NIX мова йде майже про 30 років досвіду в IT-сфері. Спеціалісти мають достатньо експертизи, щоб ділитися знаннями з аудиторією, а саме — з айтівцями, підприємцями, студентами та усіма, хто цікавиться IT. До розмов «Нікс» залучатимуть своїх колег та друзів — українських розробників, стартаперів та інших фахівців.

«Сьогодні IT-спільнота надає вагому підтримку нашій країні. Тому ми взяли на себе роль тих, хто буде підтримувати самих айтівців — надавати їм корисний контент для роздумів і особистого навчання. Ми хотіли створити такий проєкт, де люди зможуть вільно спілкуватися, отримувати знання, дискутувати, сперечатися. Хоча географічно ми й розділені, але все одно можемо обговорювати те, що нас цікавить, і що нас надихає працювали далі. Нехай і в онлайні», — Денис Лико, PR Manager в NIX.

Ведучим подкасту став Антон Шевчук, JavaScript Team Lead та Solutions Architect в команді NIX. За його плечима — понад 20 років досвіду в IT. За цей час він встиг написати підручник про jQuery для початківців та став один із засновників IT-конференції NIX MultiConf. Сьогодні експерт допомагає програмістам в NIX опановувати сучасні технології, а тепер ще й долучився до ведення подкасту.

«Ще до того, як NIX MultiConf сформувалася у повноцінну конференцію з багатотисячним ком’юніті, я брав участь в організації Ніксових мітапів для РНР-розробників у Харкові. Це такий формат зустрічі, де програмісти діляться досвідом одне з одним, розповідають, що їм вдалося зробити у своїх проєктах, знайомлять джунів із корисними інструментами для роботи. Вже тоді мені подобалось спілкуватися з аудиторією. А коли запропонували стати ведучим подкасту, як тут не погодитись? Перший випуск вже перевершив мої очікування. Нам із гостем важко було зупинитися. Пробалакали аж 2 години, тому хлопцям під час монтажу точно було чим зайнятися. І це ми навіть не все із запланованого обговорили. Тож початок крутий. Далі буде ще цікавіше», — Антон Шевчук, ведучий.

Гість першого випуску — розробник, Степан Танасійчук

На прикладі свого застосунку «Повітряна тривога» спікер розповість, як відбувався перехід від аналогових систем оповіщення населення про небезпеку до сучасної програми у смартфоні.

У команді переконані: в IT-сфері багато дискусійних питань, адже індустрія постійно розвивається. З початком повномасштабної війни в Україні виникає дедалі більше моментів, про які важливо говорити IT-спільноті та доносити їх широкій аудиторії.

Випуски охоплять різноманітні теми, аби зацікавити й досвідчених спеціалістів, і тих, хто тільки починає свій шлях в IT. Про складні речі говоритимуть простою мовою. Крім суто технічних тем, спікери обговорюватимуть перспективи розвитку IT-бізнесу в Україні, роботу та навчання в IT та інші актуальні питання.

Подкаст почали створювати ще до повномасштабної війни

У NIX очікують, що цей подкаст стане платформою для обміну знаннями не лише в межах ком’юніті NIX, але й всього українського IT. 

«Тестовий випуск ми записали ще наприкінці минулого року в студії. Тоді постійним співведучим Антона мав стати його домашній улюбленець — коргі, на ім’я Геральт. Дуже символічно, враховуючи назву подкасту. Нам залишилося лише допрацювати технічні моменти. Та коли почалась повномасштабна війна, створювати подкаст у первинному вигляді стало неможливим. На допомогу прийшов Zoom і програми звукозапису. Зараз ми навіть надсилаємо додому нашим гостям мікрофони, щоб забезпечити стабільно високу якість звуку», — Юлія Василенко, PR Group Lead в NIX.

Крім цього, NIX пропонують усім зробити свій внесок у Перемогу — в описі під відео ви знайдете посилання для донатів на потреби ЗСУ.

Усі епізоди подкасту шукайте за цим посиланням.

Послухати «Нашу собачу справу» можна на Apple Podcasts, Google Podcasts та SoundCloud.

Довідка:

NIX — одна з найчисленніших в Україні IT-команд, яка налічує 4500 спеціалістів. Фахівці NIX створюють комплексні IT-рішення для компаній із США, країн Європи та Південно-Східної Азії. З початком повномасштабної війни команда підтримує як членів своєї команди та їх рідних, так і всіх постраждалих від вторгнення росії. NIX надають фінансову та матеріально-технічну допомогу волонтерам, ЗСУ та підрозділам тероборони. Щодо підтримки власної команди, то за кожним у NIX зберігаються місця у проєктах, усі спеціалісти своєчасно отримують дохід у повному обсязі.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук