Екс-айтішники «Епіцентру» так і не отримали виплату 1,5 млн боргів, керівник IT-команди звільнився

Читати на RU

Як вже писав AIN.UA, починаючи з кінця 2021 року «Епіцентр» почав затримувати зарплати своїм програмістам. В січні 2022 про це почали писати в соціальних мережах і ЗМІ, а в «Епіцентрі» пообіцяли повернулась до діалогу з розробниками та «найближчим часом» виплатити всі заборгованості. Проте, як зараз повідомляє DOU, вже колишнім айтівцям компанії досі не виплатили близько 1,5 млн гривень, а представники компанії просто перестали відповідати.

Листування розробника з Head of Recruitment IT «Епіцентру К» Сергієм Опанасенком. Джерело: DOU
  • Програмісти, які заявили про борги по зарплатам, працювали в «Епіцентрі М» — окремій юридичній особі, яка входила в структуру «Епіцентру» та займалась розробкою та розвитком маркетплейсу. Спершу в компанії все було добре, але в листопаді 2021 року команду раптом повідомили про те, що більша її частина (вся команда продуктової розробки) буде переведена з «Епіцентру М» у «Епіцентр К».
  • «Епіцентр М» був комфортним місцем роботи для IT-спеціалістів з ефективно побудованими процесами та сучасними підходами до менеджменту. А «Епіцентр К» розробники описують, як структуру на «радянський» манер з підходами до управління у стилі «я начальник, ти — ніхто», де команда не до кінця розуміє, куди рухається. Тож частина команди замість переходу в «Епіцентр К» вирішила просто звільнитись.
  • Спочатку відбулась менеджерська домовленість про те, що команда, яка виконувала суто завдання для «Епіцентру М», починає робити їх для «Епіцентру К». Цей лист був затверджений 20 листопада 2021 року. Тобто з наступного дня обов’язки перед командою бере на себе компанія «Епіцентр К». Це стосувалось і оплати відпусток, і безпосередньо оплати за роботу. Але в компанії «Епіцентр К» ці обов’язки не виконали.
  • У результаті без виплат залишились майже 20 колишніх розробників компанії «Епіцентр М», підкреслив її колишній CEO Артем Шевченко. Не виплатили ні заробітну плату, ні гроші за невикористані відпустки, а загальна сума заборгованості сягає понад 1,5 млн.
  • В січні 2022 про це почали писати в соціальних мережах і ЗМІ, а в «Епіцентрі» пообіцяли повернулась до діалогу з розробниками та «найближчим часом» виплатити всі заборгованості.
  • Вже пройшло більш ніж пів року, проте, як повідомляє DOU, розробники «Епіцентру» так і не отримали виплату боргів за 2021 рік. Ба більше, після того, як співробітники повернули техніку та отримали обхідні листи з підписами, представники компанії просто перестали їм відповідати. На контакт із журналістами «Епіцентр» також не вийшов.
  • Шевченко залишив посаду СЕО після того, як вирішити конфлікт з виплатами не вдалось.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук