Резніков пояснив, чому дають повістки і що це не означає мобілізацію

Читати на RU

Вручення повісток чоловікам призовного віку означає, що вони мають прийти у місцевий територіальний центр комплектації і стати на облік. Призовників не обов’язково мобілізують. Про це заявив Міністр оборони України Олексій Резніков, цитує «Українська Правда».

«Центри комплектації територіальні продовжують працювати. Коли дається повістка, мова йде не про мобілізацію. Мова йде про те, що деякі люди переїхали, змушено переїхали чи перемістилися в місце проживання і не стали на облік. А вони за законом зобов’язані це зробити.

Вручення повісток чоловікам призовного віку означає, що вони мають прийти у місцевий територіальний центр комплектації, показати документ і сказати: перевірте, він на обліку, він у резерві… Не всі, скажемо так, доїхали, не всі стали на облік, хоча вони продовжують обліковуватися – або в окупованому тимчасово місці, або переїхали в західні регіони.

Ті вручення – це, в першу чергу, наведення ладу. Так, деякі центри комплектації ведуть себе за старим форматом. Я особисто категорично заперечую ідею, коли за порушення, ДТП, поведінку в ресторані чи десь вручається повістка. Це абсолютно неправильно, це дискредитація – цього не повинно бути», – каже міністр.

Резніков також зазначив, що проблем із мобілізацією немає. В українському війську заповнені всі необхідні позиції. Мобілізація відбувається по певних спеціальностях.

Наприклад, є програма підготовки українських військових у Великій Британії: декілька батальйонів уже проходять там навчання. Для таких відряджень можуть шукати додаткових фахівців, бажано зі знанням англійської мови. Масових провалів по мобілізації в Україні немає, запевнив міністр оборони.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук