Український фонд Flyer One Ventures інвестував $550 000 у Peech

Читати на RU

Заснований трьома вихідцями із Білорусі стартап Peech залучив $550 000 від Flyer One Ventures (F1V) – венчурного крила IT-компанії Genesis. Частина команди стартапу працює в Україні, пише Forbes.

  • Компанія розробляє додаток, що перетворює відсканований чи завантажений текст на аудіо.
  • Додаток підтримує 60 мов і працює з осені 2021 року.
  • Лід-інвестор – український венчурний фонд Flyer One Ventures. Також до фінансування приєднався співзасновник розробника мобільних ігор Belka Games Юрій Мазанік.

Засновники Peech – Андрій Позняк, 30, Олексій Горбаль, 30, та Бахрам Ісмаїлов, 30. Всі переїхали із РБ до України після масових протестів проти проголошення президентом Олександра Лукашенка у серпні 2020 року.

У команді Peech 10 людей. Наразі засновники і топ-менеджмент працюють із Польщі, Португалії й Естонії, маркетингова команда – в Україні. Раніше усі засновники були розробниками у міжнародних IT-компаніях. CEO стартапу Позняк – працював на американського аутсорсера Coherent Solutions й розробника ігор для онлайн-казино Skywind Group. Горбаль – розробляв продукти для EPAM та білоруської Lightpoint.

Фото: Peech

Основна аудиторія Peech – вузькоспеціалізовані професіонали, наприклад, медики чи фінансисти, що споживають дуже багато нішевої інформації. Також додаток популярний серед студентів та прихильників аніме й фентезі. Найбільше користувачів із Італії, Малайзії, В’єтнаму й США. Залучені інвестиції засновники Peech планують витратити на масштабування в Америці й Західній Європі.

Раніше один із засновників фонду Flyer One Ventures Віталій Лаптенок інвестував у інший стартап – відеосоцмережу Salo, мобільний додаток, який в режимі реального часу записує відео самого користувача та його взаємодії з будь-яким контентом на смартфоні та навколишнім світом.

«Ми мали рівно одну зустріч, що тривала 45 хвилин, за підсумками цієї зустрічі у нас був офер», – каже Ісмаїлов. У операційному управлінні Peech він участі не бере, але підтримує бізнес-партнерів консультаціями та контактами.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук