Програма USAID виділить українському бізнесу 50 грантів до 1,2 млн

Читати на RU

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» оголосила про початок грантової програми для підтримки та відновлення бізнесу. В рамках програми буде виділено 50 грантів сумою від 600 000 до 1,2 млн гривень. Кінцевий термін подачі заявок — 24 липня 2023 року.

Про грантову програму

Програма планує надати приблизно 36 000 000 грн (за умови наявності фінансування) шляхом надання до 50 грантів. Очікується, що сума кожного гранту становитиме від 600 000 грн до 1 200 000 грн. Податися з заявкою на грант можна протягом року, термін реалізації проєктів може починатися з серпня 2022 року і має завершитися не пізніше серпня 2023 року.

«Сьогодні бізнеси стикаються з безліччю нових викликів: втрачають офіси, ринки збуту, переїжджають до безпечних територій, а працівники їдуть за кордон або йдуть на фронт. Тому підтримка відновлення та безперервності діяльності бізнесу під час війни – одна з наших пріоритетних задач. Утім, український бізнес демонструє стійкість і здатність до розвитку навіть під час кризи, тому розширення на зовнішні ринки також залишається для нас важливою метою Програми» — зазначає Олеся Залуська, керівник Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» наразі зосереджується на секторах інформаційних технологій, інжинірингу, виробництва, послуг, а також креативних індустрій. Водночас програма відкрита до заявок на підтримку інших секторів, які відповідають критеріям цього запиту.

Діяльність грантоотримувача може бути зосереджена на таких потребах:

  • Покращення бізнес-процесів і моделей;
  • Розбудова організаційного потенціалу;
  • Розвиток виробництва, продажі, а також;
  • Цифрові та торгові можливості.

Ці потреби можуть включати: ІТ-рішення, розробку продукту та інновації, створення або відновлення ланцюгів поставок, посилення підготовки персоналу та забезпечення персоналом, покращення онлайн-маркетингу та просування на внутрішньому та зовнішньому ринках, підвищення конкурентоспроможності бізнесу, покращення доступу до фінансування для МСП, а також подібну діяльність, що пов’язана з підтримкою безперервності та відновлення бізнесу.

Як подати заявку?

Початок подання заявок: 25 липня 2022 року, а кінцевий термін подання заявок: 24 липня 2023 року. Усі заявки потрібно надсилати через платформу для подання заявок Submittable. Заповнюйте аплікаційну форму онлайн та слідуйте інструкціям щодо заповнення та підвантаження необхідних документів.

Процес подання заявок складатиметься з двох етапів. На першому етапі заявник подає концепцію, бюджет та реєстраційні документи компанії-апліканта; якщо заявник відповідає критеріям оцінювання, його офіційно повідомлять про проходження 1 етапу через платформу Submittable і запросять подати повну заявку.

Запитання щодо процесу подання заявок можна надсилати на пошту [email protected] із
зазначенням «APS-2022-004» у темі листа.

Про програму USAID «Конкурентоспроможна економіка України»

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» працює з 2019 року для підвищення конкурентоздатності українських малих та середніх підприємств на українському та міжнародних ринках, допомагає в розбудові спрощеного та прозорого бізнес-клімату, а також забезпечує українські компанії можливостями скористатись перевагами міжнародної торгівлі.

Після повномасштабного вторгнення Росії в лютому, Програма зосередила свої зусилля на збереженні економічної стійкості України та відновленні української економіки, що постраждала від агресії.

«Малий та середній бізнес — це одна з основ, на якій тримається економіка країни, особливо під час війни, коли підприємці продовжують забезпечувати робочі місця та сплачувати податки, наповнюючи державний бюджет. Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» вже майже чотири роки створює можливості для МСБ, спрямовані на розвиток конкурентоспроможності української економіки, і продовжує це робити в нових надскладних для українського бізнесу умовах. Нова грантова програма узгоджена з економічною стратегію уряду, що діє в в умовах війни, і має на меті підтримку бізнесу, який допоможе економіці вистояти і стати фундаментом післявоєнного відновлення», — говорить Наталія Петрова, менеджерка проєктів USAID.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук