MacPaw випустив SpyBuster на iOS. Він виявляє російські та білоруські програми

Читати на RU

В березні 2022 року українська MacPaw представила застосунок SpyBuster для користувачів macOS. Він допомагає у виявленні і видаленні програм, які походять з росії чи Білорусі або підключаються до серверів у цих країнах. У липні команда MacPaw представила SpyBuster на iOS. AIN.UA розповідає, як він працює.

Як працює SpyBuster

Як зазначається, SpyBuster виконує дві функції — сканує пристрій на наявність встановлених програм, які мають зв’язки з РФ чи РБ, і відстежує, чи надсилаються дані на російські чи білоруські сервери. Таким чином, з SpyBuster можна виявити та заблокувати з’єднання додатків і вебсторінок із серверами в цих двох країнах.

Зображення в матеріалі: MacPaw
  • Щойно користувач запускає SpyBuster на iPhone, додаток перевіряє код і ресурси застосунків на пристрої на наявність доказів потенційно небажаного зв’язку. Одночасно, у SpyBuster можна регулювати рівень виявлення між мінімальним і максимальним.
  • Після завершення сканування користувач побачить список програм на пристрої, які можуть бути небажаними, якщо такі є.
  • Інструмент дозволяє точно знати, чому позначена програма є підозрілою, і пояснює, як видалити програму з iPhone.

SpyBuster можна завантажити за посиланням або встановити додаток із App Store.

Чому це важливо

  • У 2016 році Росія прийняла закони, які вимагають від провайдерів зв’язку зберігати особисті дані користувачів, включаючи вміст голосових дзвінків, зображень і текстових повідомлень, протягом 6 місяців. 
  • Закон також наказує зберігати такі метадані, як інформацію про відправника та одержувача, час надсилання та місцеперебування, протягом 3 років. ФСБ та інші російські правоохоронні органи мають майже необмежений доступ до будь-яких даних користувачів на російських серверах без ухвали суду. 
  • SpyBuster дозволяє краще захистити персональні дані зважаючи на російське законодавство.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук