Замовити послання армії рф на снарядах – як працює ініціатива від «Мілітарний»

Читати на RU

В липні 2022 року громадська організація «Мілітарний» спільно з стартап-студією Empat та фондом «Повернись живим» запустила сервіс RevengeFor. З його допомогою кожний охочий може залишити для армії рф «послання» на снарядах.

Про ініціативу

На сайті RevengeFor.com можна замовити напис на снаряді, бомбі чи ракеті, які будуть випущені по російській армії.

  • Замовлення приймаються від донорів по всьому світу та зараховуються до фонду «Повернись живим». Мінімальна сума пожертви – $500. При цьому, верхній поріг – не обмежений. 

«Висока ціна «помсти» – привід підійти відповідально до замовлення напису і можливість зробити вагомий внесок у війну», – так Тарас Чмут, директор «Повернись живим», обґрунтував мінімальний поріг пожертв.

  • Користувачу необхідно вказати свою пошту та написати бажаний напис на снаряді.
  • Далі необхідно сплатити донат.
  • Як тільки українські військові виконають замовлення, замовник отримає фото з підтвердженням на вказану пошту.
  • На яких саме боєприпасах будуть виконані перші замовлення – не повідомляється. Представники «Мілітарного» припускають, що написи можуть бути нанесені на 152 та 155 мм артилерійських снарядах, некерованих авіаційних ракетах та ракетах «повітря-повітря» Р-27.

На момент виходу матеріалу, замовлення оформили понад 20 людей на суму $10301. На сайті також можна переглянути з яких країн пожертви надходять найчастіше. Станом на липень топ замовників очолює Україна.

Перед подачею заявки на замовлення автори ініціативи рекомендують ознайомитися з правилами. Зокрема, написи не можуть містити заклики проти України та її союзників, стосуватися меншин або зачіпати тему расової дискримінації. Одночасно, в тексті замовлення можна розмістити побажання, повідомлення іншим людям і навіть привітання з днем народження.

У випадку порушення правил, зазначених на сайті, кошти не повертаються. Хоча замовлення не буде виконане, сума пожертви буде передана на допомогу ЗСУ.

Як виникла ідея

Як пояснили представники «Мілітарного», ідея проекту народилася в травні 2022 року. Тоді медіа на прохання одного з читачів замовило в українських артилеристів напис на снаряді «Помста за MH17». Фотографія виконаного замовлення розлетілася мережею та викликала багато реакцій.

«Ми зрозуміли, що у багатьох громадян світу є безліч приводів помститися Росії. Але тільки тепер з’явилася сила, яка може це зробити не на словах – українська армія. Тому ми вирішили встановити зв’язок між тими, хто прагне покарати Росію і тими, хто щодня це робить», – уточнив співзасновник «Мілітарного» Олександр Аргат. 

Зображення: “Мілітарний”

Проект хочуть розвивати й надалі. В компанії Empat вже говорять про можливу другу версію сервісу. Замовникам запропонують можливість обрати конкретний вид боєприпасу, на якому буде зроблено напис. На сайті буде також можливість для підрозділів ЗСУ долучитися до проекту. Воїни, які хочуть допомогти у зборах донатів, зможуть подати заявку на участь у виконанні замовлень. 

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук