Стартап Unstoppable Domains з офісом у Києві залучив $65 млн

Читати на RU

Американський блокчейн-стартап Unstoppable Domains, у якого є офіс у Києві, залучив $65 млн і став «єдинорогом», пише Forbes. Серед засновників компанії є українець Богдан Гусєв.

  • Угода відбулася у рамках раунду A. Інвесторами стали Pantera Capital, Alchemy Ventures, OKG Investments і PolygonMATIC 0,0%, а також Boost VC і Draper Associates, які вже вкладалися в компанію.
  • Оцінка компанії після угоди досягла одного мільярда доларів.
  • Unstoppable Domains займається реєстрацією доменів на блокчейні і допомагає перетворити їх на NFT.
  • Домени NFT, на відміну від традиційного типу, надають користувачам повне право власності на свої дані. Домени із закінченнями .nft, .wallet і .crypto замінюють довгі адреси гаманців.
  • У той час як для традиційних доменів потрібна річна підписка, Unstoppable стягує одноразову плату, яка може досягати $5.

Домени NFT також відокремлюють сайти від адрес гаманців. У поточних транзакціях з криптовалютою або незамінними токенами адреси гаманців служать ідентифікаторами користувачів, поєднуючи особисту та фінансову інформацію. Це підвищує вразливість до шахрайства.

У Києві стартап має представництво. Його засновники — вихідці з Talkable , один із них — віцепрезидент з розробки українець Богдан Гусєв.

У грудні 2018 року стартап вже залучав сід-раунд від Boost VC у розмірі $730 000, а також отримував гранти від Ethereum Foundation та Zilliqa Foundation. Партнерство з останньою привело до створення доменної зони .zil. А у серпні Unstoppable Domains підняв раунд А у розмірі $4 млн від венчурної компанії Draper Associates, які займаються сід-інвестиціями.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук