Українська кіноакадемія та Netflix допоможуть творцям кіно — є грошові гранти

Читати на RU

Українська кіноакадемія та House of Europe разом з Netflix започатковують дві ініціативи, які мають допомогти українським творцям, які постраждали або були вимушені переїхати через війну.

Ці дві програми забезпечуватимуть фінансову підтримку та доступ до навчання і експертів для українських кінематографістів на всіх рівнях кар’єри. Кандидати, які відповідають вимогам, можуть подавати заявки на сайтах House of Europe та Української кіноакадемії з 28 липня.

Програма Української кіноакадемії передбачає:

  • 48 грантів на розробку сценаріїв по $15 000 кожен для команд досвідчених кінопрофесіоналів із двох осіб (сценариста і продюсера);
  • Ексклюзивні онлайн сесії з міжнародними експертами галузі.

Програма під керівництвом House of Europe забезпечить:

  • Сто стипендій по 1000 євро для творців усіх рівнів;
  • Навчання із процесу кіновиробництва, пост-продакшну та пітчингу від Netflix для професіоналів початкового та середнього рівня.

Ініціативи підтримуються Netflix Fund for Creative Equity, глобальним фондом, запущеним на початку 2021 року. Кожен український творець, незалежно від свого місцезнаходження, може подати заявку на участь.

«Війна вплинула на українських кінематографістів у найважливіших аспектах їхнього життя – і все ж вони залишаються кінематографістами, сповненими ідей та професійних навичок, які світ має побачити зараз, як ніколи. Ця програма допоможе їм відновити або розширити свою професійну діяльність». – говорить Крістіан Дімер, керівник програми House of Europe.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук