MOYO першим у ритейлі запустив працевлаштування без паперів

Мережа магазинів MOYO стала першим роботодавцем в українському ритейлі, який спростив процедуру оформлення нових співробітників і приймає копії цифрових документів у застосунку «Дія». Відтепер влаштуватись на роботу в компанію можна віддалено: без паперів, ксерокопій і заяв. У мережі кажуть, що за два місяці з дня запуску проєкту цифровий спосіб подачі документів кандидатами майже на 70% витіснив паперовий. У MOYO розповіли про те, як реалізація онлайн-шерингу документів у «Дії» вплинула на бізнес-процеси в компанії.

Від співбесіди до посади — в кілька кліків

25 травня в MOYO оформили першого співробітника за допомогою «Дії». Весь процес повністю автоматизований і займає кілька хвилин. Після співбесіди рекрутер вводить у системі номер телефону кандидата і надсилає йому в месенджер посилання з запитом на копії цифрових документів. Кандидат переходить за посиланням у застосунок «Дія», підтверджує особу «Дія.Підписом» і натискає кнопку «відправити».

Після того, як новий співробітник поділився копіями цифрових документів (ID-картка, ІНН, за потребою — свідоцтво про народження дітей та довідка ВПО), вони автоматично потрапляють в систему обліку кадрів MOYO, де створюється картка фізособи. Це заощаджує час працівникам компанії та виключає помилки при заповненні даних, а новачок може влаштуватись на роботу повністю в режимі онлайн. З огляду на географію складів та мережі магазинів ритейлера, ця інновація виявилась дуже актуальною.

«Відтоді, як ми інтегрували нашу обліково-кадрову систему з «Дією», до команди MOYO приєдналися понад 40 нових співробітників. Під час оформлення ми з задоволенням повідомляємо новачкам, що попереду на них чекає найшвидший прийом на роботу. Близько 70% кандидатів скористалися цією можливістю й оформилися в MOYO без жодних паперів всього за кілька хвилин. У компанії відзначають, що спрощена процедура працевлаштування позитивно позначається на іміджі MOYO як роботодавця, а також звільняє кадровиків від зайвої паперової роботи й необхідності постійно перебувати в офісі», — розповідає Ірина Кононович, начальник відділу кадрів MOYO.

Інноваційність як частина стратегії

Всередині кожної інновації MOYO є внутрішній запит на постійну оптимізацію бізнес-процесів і вдосконалення сервісів. У компанії слідкують за тим, як швидко в Україні діджіталізуються державні послуги, і ще минулого року зауважили, що можливості, які надає «Дія», можуть спростити кадровий облік.

«Перехід на онлайн-шеринг документів дозволяє скоротити витрати часу працівників на супровід кадрового обліку, мінімізувати помилки, оптимізувати пошук інформації в цифровому форматі, захистити обмін даними та забезпечити достовірність персональних даних претендентів, гарантовану державою. Крім цього, ми суттєво скорочуємо використання паперу, що відповідає нашому прагненню бути екосвідомим бізнесом. Оптимізація витрат на канцелярію, друк та утримання архіву документів — ще один приємний бонус від цієї інновації», — коментує фінансовий директор MOYO Дар’я Лопушняк

«Працевлаштування без паперів» — вже не перша ініціатива компанії в межах співпраці з «Дією». Минулого року MOYO став першим ритейлером техніки та електроніки, який запровадив миттєве оформлення кредитів за допомогою застосунку «Дія», тобто, без паперових документів. Також компанія долучилася до проєкту Мінцифри з популяризації цифрової грамотності в Україні.

«Ми продаємо техніку та електроніку: інтерес до інновацій закладений у нашу ДНК і є частиною нашої стратегії. Ми справді хочемо жити в цифровій державі й бути її частиною. Наша компанія рада бути флагманом змін в українському ритейлі. Сьогодні ми першими у сфері ритейлу перевели оформлення співробітників в цифру та оптимізували ряд процесів в компанії, але головне — це враження про MOYO, яке з’являється у нових співробітників з самого початку роботи з нами. Адже ще ніколи оформлення на роботу не було таким простим і сучасним»», — пояснює Валентин Івакін, генеральний директор MOYO.

MOYO — національний омніканальний ритейлер техніки та електроніки в Україні, працює з 2009 року. До повномасштбаного вторгнення мережа MOYO об’єднувала понад 55 магазинів у більше ніж 30 містах та єдиний в Україні цілодобовий магазин-склад техніки та електроніки MOYO 24/7 у Києві. 2021 року компанія отримала нагороду від Української народної премії «Мережа магазинів техніки №1 в Україні». В асортименті ритейлера понад 40 тисяч сертифікованих товарів від більш ніж 350 світових виробників. 

«Дія» — це новий рівень взаємодії держави та громадян: зручний і людяний. Для користувачів доступні портал та застосунок «Дія». На порталі можна отримати онлайн 70+ державних послуг, а в оновленому мобільному застосунку — доступ до 12 своїх цифрових документів та 23 послуг. 

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук