Як видалити з iPhone програми, якими ви не користуєтеся – інструкція

Читати на RU

Встановлені на телефон програми, якими ви більше не користуєтеся, можуть займати цінний простір у пам’яті, захаращувати головний екран, і впливати на швидкість розрядження батареї. Видання The Verge зібрало поради щодо того, як швидко і прост видалити такі застосунки з iPhone, а ті програми, що використовуются рідко, – оптимізувати задля ефективної роботи смартфону.

Функція усунення давніх програм

Якщо ви шукаєте найпростіший спосіб звільнити місце, то можете звернутися до функції «Усунути давні програми», яка є вбудованою на iOS. Після активації вона автоматично видалить застосунки, які ви не використовуєте, з пам‘яті смартфону. Особисті дані та файли в них, при цьому, будуть збережені.

При цьому, вивантажені додатки залишатимуться на головному екрані чи у бібліотеці програм, а поряд з‘явиться знак хмари. Якщо ви торкнетеся на іконку програми, – телефон автоматично завантажить її знову.

Щоб ваш телефон автоматично вивантажував додатки:

  • перейдіть в «Параметри», та натисніть «App Store»;
  • увімкніть опцію «Усувати давні програми».
Зображення в матеріалі: AIN.UA

Однак, у функції усунення давніх програм є недолік: у документації підтримки Apple чітко зазначено, що ви не зможете повторно завантажити дооаток, якщо його буде видалено з App Store. Тобто, якщо ви зберігали якийсь з застосунків для архівних цілей, або тримали у ньому цінні файли, – ви можете раптово та безповоротно втратити до них доступ.

Вивантаження додатків вручну

Якщо ви не хочете, щоб iPhone автоматично видаляв усі додатки, якими ви не користуєтеся первний час, краще вивантажувати окремі з них самостійно. Для цього:

  • перейдіть у «Параметри»;
  • оберіть «Загальні», а далі – «Сховище iPhone»;
  • виберіть зі списку додаток, який ви бажаєте вивантажити;
  • натисніть «Усунути програму».

Повне видалення програми

Якщо ви маєте на меті повністю позбутися програм, якими не користуєтеся, в цьому допоможе один із наступних способів.

Перший – видалення через App Store. Якщо ви натисните на зображення профілю у верхньому правому куті, то отримаєте доступ до списку нещодавно оновлених програм. Далі, якщо помітите ті, якими практично не користуєтеся, – проведіть по кожному з них пальцем ліворуч. Останнє викличе опцію повного видалення додатку з пристрою.

Ви також можете видаляти додатки у налаштуваннях iPhone. Для цього:

  • у меню «Налаштування» перейдіть у «Загальні»;
  • оберіть «Сховище iPhone»;
  • якщо ви торкнетеся програм у списку (який впорядкований за тим, скільки місця додатки займають на вашому телефоні), ви побачите опцію «Видалити програму». 
  • Таким чином ви можете повністю видалити ті з додатків, які вам більше не потрібні.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук