Стартап Choice QR закрив seed-раунд у 1,5 млн євро

Читати на RU

Стартап Choice QR з офісами в Україні та Чехії, який розробляє QR-меню, доставку та функцію takeaway для закладів, залучив 1,5 млн євро у seed-раунді від чеського венчурного фонду Presto Ventures та британської компанії Seedcamp. Як повідомили представники Choice QR, інвестиції планують витратити на вихід на нові ринки.

Що робить Choice QR?

SaaS-стартап Choice QR стартував на початку 2021 року. Співзасновниками були Олексій Ільяш та Володимир Оляницький. Choice QR пропонує платформу, що поєднує ресторанний бізнес із їхніми клієнтами. 

Стартап розробляє SaaS-сайти та онлайн-меню для доставки, takeaway чи безконтактного замовлення в готельний номер або до столика у закладі. За словами засновників, завдяки такому рішенню ресторани оптимізують витрати та збільшують свій виторг до 20%.

Ресторани можуть зареєструватися в системі стартапу та безплатно створити онлайн-меню, а потім компанія запропонує їм платну підписку на додаткові послуги. Choice QR також працює в Чехії та Польщі та має клієнтів по всьому світу, включаючи США, Угорщину та Німеччину. 

Загальні інвестиції у Choice QR сягають 2,2 млн євро

Олексій Ільяш та Володимир Оляницький. Фото: Choice QR.

У жовтні 2021 року Choice QR закрив pre-seed-раунд у розмірі 400 000 євро. Загальна сума інвестицій тоді склала 700 000 євро. Перші інвестиції у розмірі 300 000 євро компанія вклала ще раніше із власних коштів та коштів інвесторів. 

Зараз Choice QR залучив ще 1,5 млн євро у seed-раунді. Лід інвестором виступив чеський венчурний фонд Presto Ventures, також до раунду приєдналися чеські Reflex Capital, J&T Ventures, Purple Ventures та британська Seedcamp,  

Підняті інвестиції планують витратити на вихід на нові ринки. Протягом наступних трьох років компанія планує підключити до свого додатка 50 000 ресторанів. Зокрема, стартап планує скласти конкуренцію французькому застосунку для оплати в ресторанах Sunday, який нещодавно вийшов одразу з чотирьох ринків (60% від загальної залученості) та значно скоротив свій штат.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук