РНБО заявили, що петиції не вплинуть на заборону виїзду чоловіків за кордон

Читати на RU

В Україні з початку повномасштабної війни діє заборона на виїзд за кордон для чоловіків віком від 18 до 60 років. Виключення є, наприклад для багатодітних батьків, проте під них потрапляє дуже незначна частка людей. На сайті президента України вже десятки петицій про скасування цієї заборони, з яких три вже набрали необхідну кількість голосів.

У відповідь на ці петиції секретар ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі «24 каналу» порадив чоловікам «не ховатись за жіночими спідницями» та допомагати фронту.

Данілов вважає, що петиції не вплинуть на заборону, а громадяни мають не шукати можливості залишити країну, а допомагати армії.

«Будь ласка, йдіть, допомагайте тим хлопцям, які є на фронті. Роботи в країні дуже, дуже багато. Нема чого ховатися за жіночими спідницями й бігти з країни. Треба допомагати. Не можете воювати, не можете тримати в руках зброю — допомагайте в інший спосіб. Знаходьте можливість допомагати», — заявив секретар РНБО.

Данілов також заявив, що навіть ті люди, що не займаються допомогою Збройним силам, всеодно приносять користь нашій країні сплатою податків. І закликав їх тримати свій — економічний — фронт.

«Вигадувати, що через петиції вас можуть відпускати, послухайте, так не можна. Роботи в нашій країні більш ніж достатньо, роботи для фронту. Не можете на фронті — на іншому фронті працюйте, допомагайте. Навіть якщо ви десь працюєте та сплачуєте податки — це так само велика допомога для нашої країни. А ви зараз хочете втекти туди й там влаштуватися на роботу і будете там платити податки? Несправедливо», — додав Данілов.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук