Компанія SendPulse випустила платформу для створення онлайн-курсів

У липні 2022 року відбувся реліз платформи для створення онлайн-курсів від ІТ-компанії SendPulse. Розповідаємо, кому буде корисна платформа, у чому її унікальність та хто може використовувати платформу безоплатно.

Ідея та запуск платформи

Ідея створення освітньої платформи з’явилась у зв’язку з пандемією COVID-19, коли різко зріс попит на онлайн-освіту.

«Основна причина запуску платформи для створення онлайн-курсів — бажання зробити по-справжньому зручне місце співпраці студентів та викладачів», — зазначає сo-owner SendPulse Костянтин Макаров.

Навесні 2021, у SendPulse визначили, що велика кількість їхніх клієнтів працює в ніші EdTech, створює курси в сервісах на кшталт GetCourse і паралельно використовує продукти SendPulse для залучення студентів. Основний біль клієнтів — це пошук окремого сервісу для кожного завдання й інтеграція їх між собою.

«Ми вирішили, що можемо закрити потребу клієнта на всіх етапах створення курсу: від збору заявок за допомогою лендінгу та створення курсу у звичному для наших користувачів конструкторі до видачі сертифіката за підсумками проходження курсу. Тобто дати користувачу вирішити всі завдання в одному продукті», — каже Юрій Кісліцин, product manager у SendPulse.

Розроблення платформи стартувало в травні 2021 і тривало майже рік. Спочатку розробники планували випустити MVP через шість місяців, але в процесі переглянули формат і вирішили створювати повнофункціональний продукт. Через війну та масовані обстріли Чернігова, де була зосереджена більша частина команди, реліз платформи затримався на 2 з половиною місяці.

Функціональність платформи

Щоб створити онлайн-курс на платформі, користувачу не потрібні навички програмування чи поглиблені знання маркетингу. Інтерфейс кабінету викладача user-friendly — одразу після реєстрації можна приступити до створення курсу, додавання уроків та наповнення їх відеолекціями, подкастами, PDF-файлами тощо.

Вигляд кабінету викладача

SendPulse пропонує інтуїтивно зрозумілий блоковий конструктор з вбудованими підказками, детальну базу знань, а також цілодобову технічну підтримку.

Створення уроку в конструкторі

Функціональність платформи дає змогу відстежувати прогрес студентів та створювати тести для перевірки знань. Питання можна дублювати, змінювати їх порядок, обирати декілька відповідей, додавати зображення, відео, аудіо чи файли.

Створення тесту в конструкторі

Щоб нагородити студентів за успішне проходження курсу, викладач може створити сертифікат, завантаживши готове зображення або вибравши колір фону в конструкторі та створити сертифікат з нуля. Готові сертифікати можна редагувати та призначати на обраний курс.

Конструктор сертифікатів

Усі матеріали курсу зберігаються в менеджері файлів. Тут можна створювати дерево папок, завантажувати навчальні матеріали та використовувати 1GB місця у файловому сховищі безкоштовно.

Менеджер файлів

Всередині кожного уроку в кабінеті студента є можливість поставити запитання викладачу. Чат між викладачем та студентом з’явиться в розділі «Запитання».

Можливість поставити запитання в кабінеті студента

Перейшовши у вкладку «Налаштування» в кабінеті викладача, користувач має можливість задати параметри курсу: додати опис, налаштувати порядок проходження уроків, вказати вартість, задати умови успішного завершення курсу, підключити сертифікат та додати свою email-адресу для відправки листів студентам.

Налаштування курсу

У вкладці «Журнал» можна додати викладачів, запросити студентів на курс, а також автоматично створити обліковий запис студентів. У цьому випадку учасники курсу отримають email з логіном та паролем від готового акаунта.

Надсилання запрошення студентам зі створенням акаунта

Студенти можуть отримати запрошення від викладача або зареєструватися на курс самостійно — лендінг курсу із формою реєстрації генерується автоматично. Експерт може використовувати безкоштовний домен від SendPulse або додати власний домен на платному тарифі.

Форма реєстрації на курс на безоплатному лендінгу

У межах безкоштовного тарифу можна створити до 3 курсів та запросити до 200 студентів. Використовуючи платний тариф, ви можете створити необмежену кількість курсів та підключити до них платіжні системи в кілька кліків, щоб спростити процес оплати.

Підключення платіжних систем в акаунті SendPulse

«Ми плануємо покращити створення лендінгів: адаптувати їх до потреб онлайн-навчання, зробити максимально гнучкими та водночас простими.

Також найближчим часом ми поглибимо вбудований модуль, котрий відповідає за збір статистики та аналітику. А ще допрацюємо створення сертифікатів», — ділиться планами Костянтин Макаров.

Конкурентні переваги

Платформа для створення онлайн-курсів — частина екосистеми SendPulse. Це означає, що одразу після реєстрації в сервісі, користувачу стають доступні:

  • email-, SMS-, Viber-розсилки та push-сповіщення для комунікації зі студентами;
  • чат-боти для автоматизації підтримки та продажу;
  • CRM-система для обробки заявок;
  • лендінг для реєстрації студентів.

Можливості SendPulse дають змогу створити воронку для залучення студентів, продавати курс, керувати контактами в CRM, налаштовувати розсилки та створювати Facebook, Instagram, WhatsApp або Telegram чат-ботів у межах єдиного сервісу. Експерти можуть зосередитися на роботі над матеріалами курсу, не витрачаючи час на технічні налаштування, пошук та інтеграцію різних сервісів.

Платформа для створення онлайн-курсів синхронізована із безоплатною CRM-системою SendPulse. Це означає, що вся інформація про студентів, яка потрапляє до журналу або додається через форму лендінгу, з’являється у CRM і викладач може автоматизувати комунікацію зі студентами через email, SMS та чат-боти в месенджерах.

Картка студента й огляд прогресу у CRM-системі SendPulse

«На українському ринку немає продуктів, котрі об’єднують функціонал освітньої платформи з маркетинговими можливостями та мультиканальністю. Отже, ми плануємо зайняти цю нішу та спростити маркетинг та продажі для бізнесів у сфері онлайн-навчання», — підкреслює Костянтин Макаров.

Портрет користувача

Платформа для створення онлайн-курсів від SendPulse універсальна й буде корисною фахівцям із різних сфер діяльності:

  • експертам;
  • HR-менеджерам;
  • продюсерам онлайн-шкіл;
  • психологам, блогерам, тренерам та всім, хто хоче монетизувати свій досвід.

Платформа стане у нагоді некомерційним організаціям, сектору дошкільної, середньої та вищої освіти, а також бізнесам у якості LMS-системи для організації внутрішнього навчання персоналу.

Безоплатний доступ

«Ми дуже хочемо підтримати українські державні навчальні заклади, волонтерський рух та благодійні фонди. Для них функціональність платформи буде безоплатною на період воєнних дій. У майбутньому, думаю, ми продовжимо термін безоплатного користування. До речі, технічним партнером програми став Amazon», — розповідає Костянтин Макаров.

Щоб отримати безоплатний доступ, буде достатньо подати заявку на сайті.

Після цього власник акаунта зможе користуватись усіма можливостями платформи: навчати волонтерів, проводити відкриті лекції чи організовувати навчання учнів та студентів.

Зареєструватись та створити власний онлайн-курс можна через лендінг платформи

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук