Поки українців обстрілюють з Білорусі, Playtika влаштовує вечірки в Мінську

Міжнародна компанія Playtika з великим офісом в Україні опублікувала в Instagram відео масштабного святкування в Мінську. Це викликало обурення з боку українців, які працюють в компанії. Адже на словах Playtika піклується та підтримує своїх співробітників в Україні, але досі не закрила офіс у Білорусі, з території якої на українців, включаючи співробітників самої компанії, регулярно летять російські ракети.

Судячи з опису, Playtika влаштувала для своїх білоруських працівників вечір перегляду кіно з фуршетом і баром, дискотекою та іншими розвагами. На відео звернули увагу українці, яких обурила дорога вечірка на території держави-союзника агресора.

Власне, це не єдина вечірка Playtika в Білорусі. Поки українські діти гинуть під обстрілами, у Мінську – свято. Останній пост, присвячений Україні, в акаунті Playtika датований 7 березня 2022 року.

Позиція Playtika щодо війни в України

Playtika — ізраїльська компанія, що робить $1 млрд чистого прибутку на рік та з першого дня має R&D-офіси в Україні, зараз в Києві, Дніпрі та Вінниці. Також є офіс у Мінську. За даними на 2021 рік в українських офісах Playtika працює 1000 осіб, у Білорусі — 600. За інформацією каналу «Конспект», в кінці травня Playtika скоротила близько 40% їх української студії House of Fun. В коментарі виданню Globes сама компанія зазначила, що 250 скорочених працівників — це з офісів в Монреалі, Лондоні та Лос-Анджелесі, а українців в більшості не скоротили, а працевлаштували на інші проекти чи релокували в Румунію.

В компанії стверджують, що усіляко підтримують українців в часи війни:

«Україна завжди була невід’ємною частиною нашої діяльності, і ми підтримували наших співробітників у ці трагічні часи», — заявляли представники Playtika в коментарі AIN.Capital у червні поточного року у відповідь про новину про масштабне скорочення співробітників.

За даними AIN.UA від джерел, знайомих із ситуацією, у Playtika до останнього не розголошували подробиці плану реагування на випадок війни, а вже після 24 лютого компанія не змогла забезпечити організовану евакуацію співробітників, які по неї звернулися. Згодом, коли все трохи стабілізувалося, українські спеціалісти отримали разову фінансову допомогу та допомогу з проживанням і працевлаштуванням у містах релокації. Про це Playtika повідомляла в LinkedIn.

Playtika також звітувала про те, що пожертвувала $100 000 до Фонду Червоного Хреста на гуманітарну допомогу під час війни в Україні. Нагадаємо, офіційно у Фонді Червоного Хреста війну в Україні називають «кризою», і за майже півроку організація неодноразово провокувала критику з-боку українців, зокрема через переговори з очільником МЗС рф Сергієм Лавровим про відкриття центру Червоного хреста для допомоги українським біженцям… на території росії! Тобто держави, яка власне їх біженцями і зробила. Також не можна залишити поза увагою кейс доставки води в Дніпро. Наскільки ефективно витрачаються гроші з Фонду Червоного Хреста і чи це реально допомагає комусь в Україні — питання, яке лишається відкритим.

Запитання в коментарях, чи збирається компанія закривати офіс у білорусі, Playtika проігнорувала. Наразі на сайті розміщено 7 вакансій у Мінську та 10 в Україні.

Playtika не пояснювала рішення зберегти білоруський офіс і співробітникам з України, які змушені з ними працювати. Як повідомляють джерела AIN.UA, про це в компанії просто не говорять, від прямих запитань менеджмент ухиляється.

AIN.UA звернувся по коментар до прес-офісу Playtika, але наразі не отримав відповіді.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук