28 млн в YouTube, 10 млн у TikTok: як війна змінила українські соцмережі

1
Читати на RU

В Україні зросла кількість користувачів соціальних мереж. Станом на липень 2022 року соцмережами користується близько 76,6% українців. Про це свідчить аналіз GlobalLogic на основі відкритих даних.

  • Повномасштабне вторгнення РФ в Україну призвело до різкого зростання використання соціальних мереж як джерела новин. Серед 76,6% громадян України, які використовують соціальні мережі як джерело інформації, 66% обирають Telegram, 61% — YouTube, 58% — Facebook.
  • Сьогодні в YouTube зареєстровано понад 28 млн українських користувачів, в Instagram — понад 16,1 млн, у Facebook —15,45 млн. TikTok має більше ніж 10,55 млн українських користувачів.
  • Більшість українців мають акаунти в розважальних соцмережах, при цьому лише 3,6 млн зареєстровані в LinkedIn — платформі для бізнес-комунікацій та пошуку роботи.
  • У 2022 році 39% кандидатів у світі знайшли роботу через соцмережі, зокрема з допомогою LinkedIn чи Facebook. ІТ-компанії в Україні також використовують LinkedIn для пошуку спеціалістів
Інфографіка: GlobalLogic

Інтернет-користувачів стає більше не тільки в Україні, але й у світі. За минулий рік кількість користувачів соціальних медіа зросла на 227 млн і станом на початок липня 2022 року досягла 4,7 млрд. За останні 12 місяців глобальна база користувачів соціальних мереж зросла більш ніж на 5% і становить 59% від загального населення планети.

Залишити коментар

Коментарі | 1

Пошук