Експорт в українському ІТ за перше півріччя виріс на 23% і сягнув $3,74 млрд

Читати на RU

За даними Національного Банку України, обсяг експорту комп’ютерних послуг за перше півріччя 2022 року становить $3,74 млрд. Як повідомляє асоціація ІТ Ukraine, це на 23% більше ніж за аналогічний період попереднього року. 

  • Як вже повідомляв AIN.UA, попри війну, експортна ІТ-індустрія забезпечила $2 млрд надходжень за І квартал 2022 року. Аналогічний показник у 2021 році становив $1,44 млрд. Фактично обсяг ІТ-експорту у порівнянні перших кварталів збільшився на 28%.
  • Тепер, згідно з даними за перше півріччя, обсяг експорту комп’ютерних послуг становить $3,74 млрд, що лише на 23% більше, ніж за аналогічний період попереднього року. 

«Експортна ІТ-індустрія витримала виклики та показала стійкість і продовжує підтримувати економіку України. Однак, показники експорту за червень свідчать про зниження темпів зростання у порівнянні з двома попередніми воєнними місяцями. Вірогідними чинниками таких тенденцій стали зміни валютної  політики НБУ в травні, невизначеність термінів запровадження нових процедур щодо можливості бронювання ІТ-спеціалістів та їх тимчасового виїзду у закордонні відрядження», — зазначив виконавчий директор Асоціації ІТ Ukraine Костянтин Васюк.

  • За перше півріччя 2022 року загальна сума від експорту комп’ютерних послуг до економіки України сягнула майже 110 млрд гривень. При цьому сума сплачених ІТ-індустрією податків та зборів у першому півріччі склала 32,6 млрд.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук