MineFree: ДСНС запустила додаток, що допоможе оминати вибухові пристрої

Читати на RU

Благодійна швейцарська організація Free Ukraine за підтримки ДСНС України розробили застосунок, що допоможе населенню оминати міни – MineFree. На це звернули увагу в «Бабель», посилаючись на заяву ДСНС.

Про застосунок

Як повідомляється, MineFree призначений для підвищення рівня захисту цивільного населення від небезпечних вибухових пристроїв. Серед можливостей застосунку:

  • мапа, на якій позначено потенційно небезпечні території, згідно з даними ДСНС;
  • сповіщення у випадку наближення до небезпечного об’єкту; 
  • довідник ДСНС, у якому є фото та опис вибухонебезпечних предметів;
  • можливість повідомити про виявлення вибухонебезпечних або підозрілих предметів.
Зображення в матеріалі: ДСНС

Для зареєстрованих користувачів у MineFree розроблена спеціальна електронна форма з фото, описом, адресою і геолокацією. В ДСНС зазначають, що ця інформація відразу надходить до рятувальників, що забезпечує оперативне реагування й подальше знешкодження вибухових предметів.

Додаток доступний для завантаження в App Store та Google Play.

Чому це важливо

Згідно з даними ДСНС, з початку повномасштабної війни працівники служби вилучили більше ніж 176 000 вибухонебезпечних предметів. При цьому, на момент виходу матеріалу, понад 30% території України зараз вважається потенційно забрудненою різними боєприпасами та вибуховими пристроями. Аби не наражати на небезпеку себе та близьких, у нагоді можуть стати подібні перевірені застосунки.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук