Як змінився попит на доставку товарів з Китаю під час війни. Розповідають Meest China

Китайський напрям з імпорту різних товарів до війни займав велику частку ринку. Нині ситуація змінилася. Війна в Україні сильно вплинула на економіку країни, зокрема на сферу доставки посилок та комерційних вантажів із Китаю. Логістичним компаніям доводиться звикати до нових реалій бізнесу та підлаштовуватись під нинішні обставини.

Яка зараз ситуація на ринку доставки з Китаю?

Найпопулярнішими способами доставки товарів з Китаю завжди були авіа та море. Нині небо в Україні закрите, а порти не працюють. Ввезення товарів здійснюється лише через західні кордони. Це вносить свої корективи у терміни доставки, оскільки на подолання шляху потрібно набагато більше часу. Посилився митний контроль. Деякі посилки та вантажі можуть затримувати на кордоні для більш ретельних перевірок.

У перші дні війни багато логістичних компаній припинили свою роботу. Через це утворилася величезна прогалина із замовленнями та постачанням. Деякі компанії досі не відновили свою роботу.

Однією з перших, хто зміг швидко адаптуватися під поточні умови, стала компанія Meest China, яка займається доставкою поштових посилок та комерційних вантажів з Китаю в Україну. Саме Meest China першою в Україні відновила доставку з Китаю під час війни.

Оскільки багато клієнтів виїхали з України або перестали робити покупки, знизилась кількість замовлень на китайські товари. Це вплинуло на кількість оборотних коштів, щоб викуповувати товари. Як наслідок, порожні контейнери, а деякі склади недоступні або зовсім зруйновані.

Враховуючи поточну військову ситуацію в Україні та складність із доставкою, попит на товари з Китаю змінився. Він обмежився, але повністю не впав. Разом із компанією Meest China ми вирішили розібратися в теперішній ситуації з доставкою з Китаю та подивитися, які товари мають попит в Україні зараз та будуть актуальними після війни.

Які зараз товари особливо потрібні?

Насамперед у китайських виробників закуповують усе, що необхідно для армії:

  • наколінники, захист;
  • плитоноски;
  • одяг;
  • спальні мішки, намети;
  • аптечки, турнікети для зупинки крові.

З перших місяців війни Meest China налагодила доставку для ЗСУ необхідних товарів з китайського ринку та продовжує організовувати цей процес.

Однак це товари тимчасового військового попиту. Через війну в Україні сильно постраждала інфраструктура: дороги, мости, освітні заклади, залізнична інфраструктура, адміністративні та культурні будівлі. Великі втрати житлових будинків та підприємств. На середину липня збитки, яких Україна зазнала від війни, налічують близько $165 млрд і ця цифра продовжує зростати щодня.

Не кажучи вже про шкоду для кожного українця, який постраждав від російської агресії та збитки підприємств, які внаслідок обстрілів та прильотів ракет не здатні продовжувати роботу. Щоб відновити все це, потрібно дуже багато товарів.

Що буде мати попит після війни?

1. Все для ремонту

  • будівельна техніка;
  • інструменти;
  • матеріали для ремонту;
  • освітлення;
  • товари для облаштування будинків;
  • двері, вікна;
  • автономні джерела живлення;
  • кондиціонери, очищувачі повітря.

2. Товари для комфорту

Війна внесла свої корективи у свідомість людей. У багатьох змінилися цінності та пріоритети. Зараз основна увага спрямована на базові цінності та потреби, такі як безпека, здорове тіло, гарний сон. Незабаром у доставках з Китаю буде спостерігатися переважання таких товарів:

  • подушки, ковдри, матраци;
  • очищувачі повітря;
  • системи охорони;
  • товари для спорту;
  • одяг;
  • товари для тварин.

3. Товари з українською символікою

Активне протистояння України проти російської агресії сильно зміцнило бренд нашої країни у всьому світі. Багато китайських виробників створюють товари з українською символікою, а українські покупці замінюють товари російського виробництва аналогами.

Що популярно:

  • одяг;
  • значки, стікери;
  • чохли для телефонів та планшетів;
  • прикраси, біжутерія;
  • навушники;
  • будь-які товари, де можна використати українську символіку.

Де знайти і як привезти все необхідне

Придбати товари можна на популярних китайських маркетплейсах (Taobao, Tmall, 1688, WeChat) або на пряму у китайських виробників.

Однак тут можна зіштовхнутися зі складнощами. Насамперед це стосується пошуку товарів та постачальників. Китайські маркетплейси не мають мовних версій, тому для перекладу доведеться користуватися зміною мови сторінки в браузері. Сам процес реєстрації досить складний і пройти його виходить не з першого разу. Далі потрібно розібратися, як шукати потрібні товари.

Якщо ви хочете замовити товари безпосередньо у китайського виробника, але у вас немає особистих контактів — шукати доведеться онлайн. Не кажучи вже про складнощі у комунікації та особливостях роботи з іншим менталітетом. Крім пошуку, важливо також знати як: перевірити надійність постачальника, провести оплату, перевірити товар, забезпечити логістику.

Якщо ви хочете замовити товари для бізнесу та оформити доставку комерційним вантажем, ви зіткнетеся також з такими проблемами як правильно оформити документи та розмитнити вантаж.

Крім того, у роботі з китайським ринком є свої особливості. Повний цикл замовлення з Китаю для комерційних вантажів складає 3-4 місяці. Такі тривалі терміни обумовлені насамперед способом доставки.

Доставка морем набагато дешевша за авіа. Однак дешева вартість автоматично збільшує терміни (приблизно 1,5-2 місяці).

Також треба враховувати, що китайські виробники не мають власних складів. Вони все роблять на замовлення. Це ще +1-2 місяці. Тому замовлення, яке ви як підприємство розмістите на китайське виробництво у серпні, ви зможете отримати, у найкращому випадку, в листопаді.

Meest China – надійна доставка з Китаю

Допомогу з усіма перерахованими процесами забезпечує українська компанія Meest China, яка займається доставкою поштових посилок і комерційних вантажів з Китаю в Україну та країни Європи.

Meest China допомагає купувати товари безпосередньо у китайських виробників з перевіркою та підтримкою у Китаї. Компанія має власний склад в Гуанчжоу. Перед відправкою ви можете замовити додаткові послуги, такі як: перевірка товару, посилена упаковка, фотозвіт, і найголовніше, консолідація (можливість об’єднати товари від різних продавців в одну посилку). Нещодавно компанія запустила нові напрямки, і тепер оформити посилку з Китаю можна також із доставкою до Польщі, Німеччини, Угорщини, Словаччини, Румунії.

За допомогою Meest China товари з Китаю можна замовляти для себе та оформлювати доставку поштовими посилками (безмитне ввезення допускається до 30 кг і до 150 євро) або для більш об’ємних посилок скористатися послугами доставки комерційних вантажів (від 30 кг та від 150 євро). Другий варіант буде зручним, якщо ви замовляєте товари великими партіями для бізнесу.

Для комерційних вантажів Meest China здійснює доставку товарів з Китаю «під ключ», з митним очищенням та всіма необхідними документами для офіційного продажу товару в Україні. Крім того, можлива доставка в Україну комерційних вантажів не лише з Китаю, а й з Японії, Таїланду, Кореї та інших країн.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук