Xiaomi презентувала складний Mix Fold 2, ціна — $1300

Читати на RU

Xiaomi представила Mix Fold 2 — другий складаний телефон китайського бренду, який має товщину лише 5,4 мм у розкритому стані і 11,2 мм у складеному стані. Габаритів ледь достатньо для розміщення порту USB-C. Редакція AIN.UA переклала матеріал Engadget про новинку від Xiaomi

Однією з особливостей, яка забезпечує товщину Mix Fold 2, є «мікроводяна петля третього покоління» від Xiaomi, яка дозволяє щільніше згортати гнучку панель дисплея всередині петлі. В компанії кажуть, що з новою петлею складка стає ще менш помітною — простір тепер вужчий, із середньою глибиною менше 0,15 мм.

Mix Fold 2. Фото: Xiaomi

Xiaomi пожертвувала зарядом батареї, щоб досягти такої товщини, змінивши вихідний Mix Fold з 5020 мАг до 4500 мАг. Схоже, що Xiaomi робить велику ставку на ефективність процесора Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1. Досі підтримується швидка зарядка потужністю 67 Вт, яка переходить від нуля до 100 відсотків лише за 40 хвилин.

Разом із меншим шарніром і тоншими частинами корпусу це сприяє зменшенню загальної ваги — 262 грами, замість попередніх 317 грамів. Інші переваги включають більші компоненти розсіювання тепла, подвійні динаміки Harman Kardon та NFC.

На новій камері більше немає трюку з «рідкими лінзами». Mix Fold 2 має 50-мегапіксельну основну камеру з оптичною стабілізацією і 13-мегапіксельну ультрашироку камеру, що й Xiaomi 12. Але цього разу із сертифікатом Leica Summicron — так само, як Xiaomi 12S Ultra, який розпочав це партнерство.

Ви також отримуєте 8-мегапіксельну портретну камеру і 20-мегапіксельну камеру для селфі. Можна розгорнути телефон і замість цього переключитися на задні камери для селфі, і в цьому випадку ви будете використовувати допоміжний екран.

Mix Fold 2. Фото: Xiaomi

Враховуючи товщину телефону, виступ камери був неминучим, тому Xiaomi могла лише спробувати мінімізувати висоту модуля камери. Компанія зробила це, перейшовши на менш поширений сплав SMA для живлення оптичної стабілізації основної камери. Однак незрозуміло, чи є якісь недоліки продуктивності цього рішення.

У партнерстві з Leica додаток камери Mix Fold 2 отримав режим Leica Authentic для тих, хто віддає перевагу природним знімкам, а також режим Leica Vibrant для всіх інших. Незалежно від режиму фотозйомки, телефон видає класичний звук затвора Leica M3 під час зйомки.

Ви також знайдете різноманітні фільтри Leica, ефекти об’єктива та елементи інтерфейсу в додатку камери. Якщо ви часто фотографуєте об’єкти, які швидко рухаються, наприклад домашніх тварин, то оціните технологію штучного інтелекту Xiaomi CyberFocus, яка була перенесена з CyberDog і вже включена в серію Xiaomi 12.

Mix Fold 2. Фото: Xiaomi

Зараз телефон доступний лише в Китаї. Xiaomi додала, що працювала з Google над оптимізацією Android 12L, але перейменованого на MIUI Fold. Тому все ще може бути надія на можливий міжнародний випуск.

Ціни Xiaomi Mix Fold 2 починаються з 8 999 юанів, приблизно $1300 доларів за версію з 12 ГБ оперативної пам’яті + 256 ГБ пам’яті.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук