Ciklum ліквідує юрособу в Білорусі

Читати на RU

Міжнародна ІТ-компанія Ciklum з офісами в Україні покидає білоруський ринок. За інформацією видання dev.by, юридична особа «Сіклум Бел», що входить до міжнародної групи Ciklum, знаходиться у процесі ліквідації з червня 2022 року.

Витяг з реєстру білоруського ЄДР
Зображення: dev.by
  • Компанія Ciklum була створена у 2002 році данцем Торбеном Майгаардом. У 2006 році він відкрив у Білорусі дочірню компанію під назвою «Сіклум Бел». Через рік вона стала одним із перших резидентів білоруського Парку високих технологій — спеціального податково-правового режиму для ІТ-компаній. Станом на 2019 рік у «Сіклум Бел» працював 171 співробітник.
  • З ліквідацією «Сіклум Бел» білоруська економіка втратить не лише частину податкових надходжень, а й великого інвестора — Джорджа Сороса, пише dev.by. Його Ukrainian Redevelopment Fund з 2015 року володіє контрольним пакетом акцій Ciklum.
  • В Україні у Ciklum є центри розробки у Києві, Одесі, Вінниці, Дніпрі, Харкові та Львові. Згідно з даними рейтингу 50 найбільших ІТ-компаній України за кількістю спеціалістів DOU.UA, станом на липень 2022 року в Ciklum працюють понад 3000 спеціалістів.
  • Зараз Ciklum розширює географію своєї присутності в Європі. Нещодавно компанія відкрила делівері-хаби в Румунії та Болгарії.

Про те, як компанія працює в умовах повномасштабної війни, ми писали раніше:

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук