Співзасновник Klarna запускає «Нобелівську премію» для компаній, що змінюють світ

Читати на RU

Фонд співзасновника шведського фінтех-гіганта Klarna Нікласа Адальберта під назвою Norrsken Foundation запускає ініціативу, в рамках якої будуть відзначені компанії чи проекти, що допомагають у вирішенні екологічних та соціальних проблем. Адальберт називає її Nobel Prize for Impact, пише TechCrunch.

  • За даними Norsken Foundation, організації, які займаються вирішенням найбільших екологічних та соціальних проблем у світі, отримують менше ніж 1% від усього фінансування — $715 млрд зі $100 трлн. І нова ініціатива фонду покликана це виправити.
  • Проект Norrsken Foundation називається Norrsken Impact100. Це буде щорічний список «найперспективніших впливових компаній світу».

Ми вважаємо, що підприємці, котрі створюють швидко масштабований бізнес, зможуть найкраще вирішити найскладніші та найбільші проблеми у світі… Єдинороги — це зазвичай компанії з оцінкою у понад $1 млрд, але ми хочемо визначити потенційний вплив єдинорогів — тих, які позитивно вплинуть на 1 млрд людей, — прокоментував ініціативу Ніклас Адальберт.

  • Компанії-номінантів визначатимуть партнерські організації фонду Адальберта. Obama Foundation, Softbank Investment Advisers, World Fund, Katapult, BMW Foundation, Leaps by Bayer, Summa Equity серед них.
  • Переможців оголосять восени 2022 року під час Impact Week у Стокгольмі.

Хто такий Ніклас Адальберт і що за фонд Norrsken Foundation

  • Ніклас Адальберт став співзасновником Klarna у 2005 році. У 2016, через рік після того, як він покинув фінтех, Адальберт запустив фонд Norrsken Foundation, у який протягом двох років інвестував $82 млн.
  • Зараз Norrsken Foundation керує бізнес-хабом Norrsken House у Швеції, Norrsken VC з капіталізацією у $130 млн та фондом підтримки африканських стартапів Norrsken 22 розміром у $200 млн.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук