«Нова пошта» разом із ДСНС розробляють роботів-саперів

Читати на RU

17 серпня 2022 року компанія «Нова пошта» оголосила про те, що разом із Держслужбою надзвичайних ситуацій України (ДСНС) починає працювати над роботами-саперами. Про це AIN.UA розповіли в компанії.

  • У компанії планують розробити різні моделі роботів: для розмінування водойм та для суші. Вони зможуть шукати та знешкоджувати міни.
  • У ДСНС визначили основні вимоги до таких роботів, а «Нова пошта» взяла на себе відповідальність за технічний напрям, а також за пошук та залучення партнерів.  

«Україна нині — одна з найзамінованіших країн у світі. Близько 200 000 квадратних кілометрів, а це майже третина території держави, потребують розмінування. Найшвидше це можуть зробити роботи. А ми у Новій пошті накопичили чималий досвід у сфері роботизації», — сказав Олексій Тараненко,  директор з розвитку «Нової пошти».

  • У планах компаній розробити та забезпечити розрахунки піротехніків щонайменше по 20 роботів кожного типу.
  • AIN.UA запитав у компанії, з якими українськими стартапами та R&D вона співпрацюватиме по цьому напряму, а також — коли приблизно чекати на появу таких моделей роботів.

Чому це важливо: За словами Тараненко, Україна — одна з найзамінованіших країн світу наразі. Багато пляжів, лісів, лісопарків — небезпечні для людей. Нещодавно двоє людей загинуло на одеському пляжі через вибух міни. Тож якщо у компанії вийде розробити таких роботів, розмінування території України відбуватиметься швидше та безпечніше для робітників ДСНС, які цим займаються.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук