Штучний інтелект в TikTok генерує картинки. Ми провели тест

Читати на RU

В TikTok додали новий ефект під назвою «зелений екран на основі штучного інтелекту». Він дозволяє користувачам вводити текстовий запит, на основі якого штучний інтелект генерує зображення. Потім його можна використовувати як фон для відео. Про це пише The Verge.

Результати ШІ в TikTok є досить примітивним, у порівнянні з аналогічними технологіями. Наприклад Imagen від Google, DALL-E 2 від OpenAI або Midjourney роблять більш деталізовані зображення. Новий інструмент TikTok створює досить абстрактні образи.

Можливо розробники навмисно ввели такі обмеження. Більш якісні зображення вимагають багато обчислювальної потужності, впровадження якої було б дорогим для компанії. Крім того, TikTok має понад мільярд користувачів, і надання всім цим особам можливості створювати реалістичні зображення всього, що вони можуть уявити, майже точно призведе до неприйнятних результатів.

Для прикладу, ШІ від TikTok не зможе детально згенерувати оголене тіло. На запит «оголена модель на пляжі» — створює тематично відповідні кольори, зокрема тілесні. Однак нічого непристойного користувачі не побачать.

Для того щоб спробувати нову функцію необхідно натиснути «+» внизу екрану, перейти в «ефекти», обрати розділ “фони” та натиснути на іконку з написом АІ. Цікаво, що ШІ обробляє запити українською мовою також. Ось кілька ілюстрацій, які ми змогли згенерувати.

Чому це важливо

Поява «зеленого екрана на основі штучного інтелекту» в TikTok показує, наскільки швидко ця технологія стає мейнстрімом. Останній цикл розробки штучного інтелекту для перетворення тексту в зображення розпочався нещодавно – у 2021 році з появою DALL-E від OpenAI. Менш ніж через два роки технологія вже отримала величезну аудиторію через такі додатки, як TikTok.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук