60 модераторів Facebook звільнив… алгоритм, що випадково обрав цих людей

Читати на RU

Десятки модераторів Facebook звільнили, про що їм повідомили анонімні представники через відеодзвінок. Звільнення було незвичним: людей вибрав алгоритм, випадково, пише Business Insider.

  • Приблизно 60 контрактним співробітникам Facebook, які працюють в офісі в Остіні, повідомили про звільнення.
  • Ці співробітники співпрацюють із Facebook через компанію-підрядника Accenture, яка уклала з компанією угоду на $500 млн на рік. Вона надає працівників для модерації вмісту та послуги з підтримки бізнесу.
  • Модератори дізналися, що їх «відсторонили» від роботи у Facebook, під час відеодзвінка, який провели представники Accenture. Компанія не відразу запропонувала постраждалим підрядникам іншу роботу або «прямі переведення» всередині компанії.
  • Accenture надала цим співробітникам можливість «повторно подати заявку» на доступну роботу в компанії, якщо вони бажають, оскільки їхня поточна вакансія зникне 2 вересня.
  • Представник Accenture заявив, що в цьому випадку не можна застосувати термін звільнення. А у Facebook взагалі відмовились від коментарів.

Пізніше представники Accenture повідомили працівникам, що відділ кадрів намагатиметься залучити людей із певними навичками до інших проектів, якщо вони подадуть на них заявку. В іншому випадку, вони отримуватимуть заробітну плату до 3 жовтня.

За словами працівників, Accenture запланувала обидва дзвінки без попередження та без повідомлення про те, що вони будуть обговорювати. Під час відеодзвінків компанія приховала імена всіх присутніх, включаючи представників Accenture. Ті, хто організували дзвінок не представилися, тому модератори не зрозуміли, хто з ними розмовляв.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук