NASA запустило сервіс, який дозволяє «почути себе» на Марсі

Читати на RU

NASA спільно з командою місії Perseverance запустило сервіс, за допомогою якого можна почути, як ваш голос звучав би на Марсі. На це звернуло увагу видання Liga.net.

Про сервіс

Як зазначили в агентстві, сервіс допоможе приблизно уявити, як відрізнятимуться звуки в атмосфері Марса. Аби їх відтворити вчені враховували три ключові змінні: температуру, щільність і хімічний склад атмосфери Червоної планети.

Згідно з поясненням, оскільки атмосфера Марса на 96% складається з вуглекислого газу, вона б поглинала багато високих звуків. Саме тому, якби ви стояли на поверхні планети, – чули б більш тихішу версію того, що чуєте на Землі. Одночасно, звук в таких умовах не спотворювався б. Такі дані, зокрема, стали відомі вченим завдяки записам марсоходу Mars Perseverance.

«Рівень звуку, який ви почуєте, автоматично буде нижчим на Марсі. Атмосфера Марса приблизно в 100 разів менш щільна, ніж земна, тобто її набагато менше. Це впливає на те, як звукові хвилі поширюються від джерела. На Марсі вам потрібно було б бути набагато ближче до джерела звуку, щоб почути його з тією ж гучністю, що й на Землі», – говорять в NASA.

Як «почути себе» на Марсі

  • Для того щоб скористатися сервісом від NASA достатньо перейти на відповідну сторінку сайту.
  • Натисніть You on Mars.
Зображення: сайт NASA
  • Натисніть та утримуйте кнопку для запису голосу (якщо ваш пристрій не підтримує запис голосу – скористайтеся гарнітурою). Максимальна довжина запису – 10 секунд.
  • Дочекайтеся поки система обробить ваш запис.
  • Завантажте запис перетвореного голосу в форматі аудіо чи відео.

В NASA просять ділитися створеними записами в соцмережах й позначати їх тегом #CountdownToMars.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук