BeReal — нова вірусна соцмережа і повна протилежність Instagram

Читати на RU

Заснований Алексісом Барреятом та Кевіном Перро додаток BeReal був випущений ще в грудні 2019 року. Проте лише зараз нова соцмережа стає вірусною і на пару з TikTok навіть витісняє Facebook з чартів App Store в США.

Як зазначають в The Verge, BeReal має певні правила публікацій, які й роблять її протилежністю Instagram. Журналіст AIN.UA розповідає, як працює BeReal і як користуватися соцмережею «правильно».

BeReal — антисоціальна мережа

Джерела: johnantoniadis, deklier, erinisobelleith

BeReal — це соціальна мережа, яка багато в чому є антисоціальною мережею. Додаток надсилає сповіщення всім користувачам у випадковий час, інформуючи їх про те, що настав «час BeReal». Теоретично користувачі відкривають BeReal відразу після отримання цього сповіщення, фотографують те, що вони роблять у цей час, і публікують це в додатку. Ви не зможете бачити чужі BeReals, доки не опублікуєте власні.

Джерела: kakapants, hoy_sauce, sophiatipiwaibrett

На папері це протилежність Instagram, який, як правило, заповнюють красивими, ретельно відредагованими фотографіями. В Instagram користувачі діляться найкращими фото та цікавими моментами свого життя. Гортаючи Instagram, ви можете відчувати себе єдиним, хто проводив вечір п’ятниці, дивлячись Netflix, поки всі інші гуляють містом і бачаться з друзями.

Але гортання BeReal нагадує вам, що ви не самотні. В BeReal сповіщення про необхідність зробити публікацію приходить в випадковий час, коли, можливо ви просто працюєте чи пішли в магазин по продукти.

Користувачі ігнорують правила і перетворюють BeReal в Instagram

Але у BeReal є фатальна вада, яка, на мою думку, сильно заважає її місії: термін дії сповіщення BeReal не закінчується. Хоча ви не можете публікувати BeReal до того, як з’явиться сповіщення, ви можете опублікувати його будь-коли після того, як сповіщення з’явиться (звичайно, доки не з’явиться сповіщення наступного дня).

Як наслідок, мало що заважає людям використовувати цю програму так само як вони використовують історії в Instagram. Тобто, незалежно від того, коли надходить сповіщення BeReal, вони роблять пост лише тоді, коли в них буде можливість зробити гарний кадр.

«Я бачу це серед людей, яких я знаю, але я також часто переглядаю загальнодоступну стрічку Discovery, і це явно тенденція, яка зростає на всій платформі», — пише журналіст The Verge Моніка Чін.

Звичайно, запізнитися з постом на декілька годин — це нормально, проте свідоме ігнорування правил руйнує саму суть BeReal, перетворюючи її на історії з Instagram, замість простих кадрів з звичайного життя ваших друзів.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук