Telegram продаватиме нікнейми за крипту. Мессенджер хоче зробити з цього бізнес

Читати на RU

Засновник Telegram Павло Дуров анонсував запуск платформи для аукціонів з продажу нікнеймів у месенджері. Унікальне коротке посилання на свій канал чи особисту сторінку можна буде придбати за криптовалюту. Про це він написав у своєму каналі.

  • Платформа може виглядати як маректплейс доменних імен на окремому блокчейені.
  • Дуров нагадав, що Telegram вже тестував продажі доменних імен раніше. Наприклад, аукціон з купівлею TON пройшов успішно.
  • Нікнейм Wallet.ton купили за $260 000, а casino.ton – за $244 000.

«Якщо домену TON вдалося досягти таких результатів, уявіть, наскільки успішним може бути Telegram із його 700 мільйонами користувачів. Якщо ми виставимо на аукціон зарезервовані імена користувачів, або посилання на групи та канали. На додаток до мільйонів привабливих адрес, таких як @storm або @royal, усі чотирибуквені імена користувачів можуть бути доступні для продажу (@bank, @club, @game, @gift тощо)», – написав Дуров.

Інші елементи екосистеми Telegram, зокрема канали, стікери чи емодзі, пізніше також можуть стати частиною цього ринку. На новій платформі власники імен користувачів зможуть їх передавати покупцям у захищених угодах. Право власності буде захищене за допомогою смарт-контрактів.

Чому це важливо

Домени в Telegram — це аналог доменів для сайтів. Короткі закінчення, які дозволять зарезервувати унікальний нікнейм або назву каналу. Для Telegram це додаткове джерело доходу, яких у месенджера не так багато. Більшу частину своєї історії проект Дурова залишався без монетизації і тільки нещодавно отримав перші невеликі гроші від запуску платної підписки.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук