Бігаємо, щоб захистити тих, хто захищає нас: благодійний марафон для збору 100 тисяч бронежилетів для ЗСУ

3

Львівський Оборонний Кластер, Run Ukraine та біговий клуб ProBig ініціювали міжнародний благодійний онлайн «Пробіг до 100 тисяч бронежилетів», аби зібрати кошти та реалізувати першу оперативну ціль створення ЛОК – забезпечити для сил оборони України 100 тисяч бронежилетів.

«Потреба в бронежилетах залишається. Ми прагнемо, аби якомога більше військових, медиків, працівників ДСНС, поліцейських отримали бронежилети для своєї щоденної роботи», — зазначив Максим Плєхов, Голова правління Львівського Оборонного Кластеру.

З початку повномасштабного вторгнення ЛОК вже безкоштовно забезпечив бронежилетами 80 000 військослужбовців. 

«100% коштів від реєстраційного внеску будуть спрямовані на виготовлення бронежилетів для унаших захисників. Мета проекту важлива. І мені це дуже близьке, адже мій чоловік, до 24 лютого професійний спортсмен, олімпієць, а з 25 лютого доброволець ЗСУ і вже чотири місяці перебуває на лінії фронту. Його й побратимів захищають бронежилети від ЛОК», — розповідає Орися Демʼянюк, засновниця і головний тренер бігового клубу PROBIG.

Як винагороду, кожен учасник міжнародного «Пробігу до 100 тисяч бронежилетів» отримає унікальну пам’ятну медаль із бронесталі, із залишків після порізки листа на плити, які є основим захисним елементом бронежелетів українських військових.

«Пробіг до 100 тисяч бронежилетів» триватиме до 19 вересня. Відбуватиметься він в онлайн-форматі, тож долучитися може кожен охочий, з будь-якого куточка України чи світу. Учасник сам обирає локацію, час та комфортну дистанцію. Запрошуємо брати участь професійних бігунів та всіх, хто підтримує Україну», — прокоментувала Вікторія Веремієнко, Маркетинг директорка, партнерка Run Ukraine.

Вартість реєстрації — 890 гривень, та учасники, за бажанням, можуть задонатити більшу суму. Нагадаємо, що 100% коштів від реєстраційного внеску учасників в Пробігу будуть спрямовані на виготовлення бронежилетів для українських військових. 

Організатори події запрошують реєструватись в івенті на сайті.

Довідка про ініціаторів Пробігу:

Львівський Оборонний Кластер — об’єднання спеціалістів оборонних підприємств, волонтерів та виробничих потужностей. Їх метою є забезпечення захисників України якісними та перевіреними бронежилетами.

Run Ukraine — один з найвідоміших та найбільших організаторів спортивних подій в Україні, таких як: Work.ua Kyiv Half Marathon, Wizz Air Kyiv City Marathon, Renovation Run тощо.

ProBig — біговий клуб міста Львова. Засновники Орися та Дмитро Дем’янюки — професійні спортсмени-легкоатлети, багаторазові чемпіони України та члени національної збірної команди України. З початком повномасштабної війни Дмитро пішов добровольцем в ЗСУ, Орися ж регулярно проводить благодійні спортивні ініціативи для допомоги українцям та ЗСУ. 

Залишити коментар

Коментарі | 3

Пошук