За знайдені помилки в мережі Ethereum тепер платять до $1 млн

Читати на RU

Ethereum досі проводить перехід на метод захисту Proof-of-Stake (доказ частки володіння або стекінг), замість методу Proof-of-work (доказ виконання роботи або майнінг), для якого потрібні були відеокарти та майнери.

Як зазначає ITC.UA, в межах цього переходу Ethereum оголосив про збільшення виплат за виявлення помилок у мережі в чотири рази — з $250 000 відразу до $1 млн.

Збільшена винагорода діятиме лише з 24 серпня по 8 вересня

Якщо дослідники безпеки зможуть знайти «критичну помилку» – ту, яка має великий вплив або ймовірність сильного впливу на блокчейн, – їм заплатять до $1 млн (раніше вони могли отримати до $250 000).

Також виросли й винагороди за дрібніші помилки. За помилки «високого ризику» тепер призначатиметься винагорода до $200 000, за помилки «середнього ризику» — до $40 000, а за помилки «низького ризику» — до $8 000.

Збільшені виплати будуть доступні в період з 24 серпня по 8 вересня. В Ethereum вважають, що такий підхід допоможе помітити більше багів та зменшить ймовірність виникнення критичної проблеми під час переходу на новий алгоритм. 

Детальніше про перехід Ethereum

Як повідомляв AIN.UA, майнінг — це процес забезпечення блокчейна на алгоритмі Proof of Work (PoW). Такими блокчейнами є Bitcoin, Ethereum, Dogecoin та багато інших систем. У майнінгу роботу мережі підтримують за допомогою обчислювальних потужностей відеокарт, а власники таких систем отримують винагороду за кожну проведену транзакцію.

При цьому найбільшу винагороду отримає майнер з найбільшими обчислювальними потужностями, що призводить до «перегонів озброєнь», високого енергоспоживання та дефіциту нових відеокарт на ринку.

Стекінг або Proof-of-Stake модель залежить від кількості монет криптовалюти на спеціальному рахунку користувача і, на відміну від майнінгу, не вимагає великих обчислювальних потужностей. Винагороди користувачі отримують пропорційно частці, яку складають монети даної криптовалюти, що належать цьому учаснику, від їх загальної кількості.

Чому це важливо?

При використанні майнінгу в мережі Ethereum на одну транзакцію витрачалося приблизно 84 000 Вт год, а тепер за допомогою PoS показники зможуть знизитися приблизно до 35 Вт год, що дуже суттєво збільшить енергоефективність всього блокчейну.

Проте такий перехід — нетривіальна задача і все має пройти максимально безпроблемно. Саме тому Ethereum тимчасово збільшує винагороди за знайдені помилки. Якщо все вийде, можливо, це відкриє шлях до переходу і для інших великих блокчейнів, особливо на фоні того, що в Європі пропонують заборонити майнити криптовалюту методом Proof-of-Work.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук