Google відкрив реєстрацію на доступ до чат-бота зі штучним інтелектом LaMDA 2

Читати на RU

На початку 2022 року Google презентувала AI Test Kitchen — додаток для Android, який дозволяє користувачам поспілкуватися з одним із найдосконаліших чат-ботів, побудованих на технології штучного інтелекту, LaMDA 2.

Тепер, як повідомляє The Verge, Google відкриває реєстрацію на отримання раннього доступу до LaMDA 2, завдяки якому кожен зможе випробувати чат-бота.

Що вміє LaMDA 2 та як отримати доступ?

AI Test Kitchen — це не готовий продукт, а лише демонстраційна платформа, де люди можуть дізнаватися про нову технологію штучного інтелекту від Google, випробувати її та залишати відгуки. Зараз доступно всього три демонстраційні режими: «Imagine It», «Talk About It», та «List It», кожен з яких призначений для перевірки різних аспектів функціональності системи.

  • Режим«Imagine It» пропонує користувачам назвати реальне чи уявне місце, яке потім опише LaMDA (перевірка полягає в тому, чи може опис LaMDA відповідати вашому місцю);
  • У демонстраційній версії «Talk About It (Dogs Edition)» ви можете вести веселу відкриту бесіду про собак і тільки собак, що досліджує здатність LaMDA залишатися в темі, навіть якщо ви намагаєтеся відхилитися від неї.
  • «List It» просить користувачів назвати будь-яку тему з метою побачити, чи може LaMDA розбити її на корисні підпункти (якщо ви скажете «Я хочу посадити город», відповідь може містити теми на зразок «Що ти хочеш виростити?» та «Вода та догляд»).

«Здатність цих моделей створювати нескінченні діалоги — це великий потенціал, але це також означає, що вони не завжди роблять все правильно. І хоча ми суттєво покращили безпеку та точність в останній версії LaMDA, ми все ще на початку шляху», — зазначили в Google.

Для доступу до LaMDA 2 потрібно перейти за посиланням та зареєструватися в списку очікування на доступ. Найближчим часом додаток вже стане доступним на Android пристроях та протягом кількох тижнів — на iOS.

Чому це цікаво?

Можливість кожного охочого отримати доступ до LaMDA 2 стає особливо цікавим з огляду на те, що Meta зробила ідентичний крок на початку серпня, відкривши свій останній і найкращий чат-бот AI, BlenderBot 3, для загального використання.

Як фахівцям, так і звичайним користувачам може бути цікаво порівняти Google і Meta у сфері розробки чат-ботів зі штучним інтелектом. Щоправда, таке порівняння можу бути не надто коректним, оскільки Google обмежив свій продукт трьома демонстраційними напрямками.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук