Маркетплейс «Алло» пережив масштабний DDoS. Обійшлося без втрат

Читати на RU

28 серпня 2022 року український маркетплейс Allo.ua стикнувся з масованою кібератакою. Про це AIN.UA повідомили представники компанії.

  • За словами Chief Digital Officer ГК «Алло» Максима Веденєєва, це була комбінація DDOS-атак і величезної кількості пошукових запитів. «Така комбінація є складним викликом для всіх сучасних систем, але ми завжди оперативно відстежуємо ситуацію та миттєво реагуємо на подібні інциденти», — зазначив він.
  • Атака почалась з ранку 28 серпня. Як довго вона тривала, в «АЛЛО» не уточнили, але запевнили, що усі спроби масованої атаки були вчасно зупинені та не вплинули на роботу сайту глобально. «Клієнти практично не відчули жодних змін та продовжували робити свої улюблені покупки на нашому маркетплейсі», — заявив Веденєєв.
  • Відомо, що більшість запитів надходили з країн Азії (Сінгапур, Бангладеш, Індія, Індонезія, Туреччина), що ще раз підкреслює факт організованого підходу та чіткого плану даних атак.

Чому це цікаво

Кібератаки стали ще більш поширені в Україні з початком повномасштабного вторгнення рф. Проросійські хакери та так звані хактивісти погрожують не лише українцям, але й іншим державам, які виступили за підтримку України. І хоча атаки можуть бути достатньо потужними за рахунок великої консолідації сил (росіян банально багато), найчастіше це примітивні за характеристиками кібероперації, такі як-от DDoS.

Сподіваємося, що українські компанії й надалі інвестуватимуть в кібербезпеку, адже на кону не лише гроші, але й дані їх клієнтів. А отже, безпека всієї держави.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук