Pinterest позначив Крим як росію. Українці у відповідь опустили його рейтинг до одиниці

Читати на RU

Користувачі Twitter помітили, що в розділі аналітики облікового запису Pinterest позначає Крим як частину росії. У відповідь українські користувачі влаштували ревью-бомбінг та опустили рейтинг додатка Pinterest в українському Google Play з 4,1 до 1,0.

У Pinterest давні проблеми з Кримом

Джерело: @a_grabovska_

На приєднання Криму до росії у вкладні з аналітикою Pinterest звернула увагу @Denia_Gar_ в Twitter.

«Вітаю, шановні, якщо ви не знали, що робити, то саме час натовкати пінтересту повну пазуху піструнів. Вирішила перевірити аналітику своєї аудиторії і тут така ось фігня. Крим позначено, як рфія. Я їм вже написала про це, поставила одну зірочку в pm. Крим це Україна», — написала вона 29 серпня.

Цей твіт розлетівся мережею і питання до компанії виникли в дуже багатьох українців. Проте насправді проблеми з приналежністю Криму в Pinterest вже досить давно. Як мінімум є пости за листопад 2021 року, коли користувачі також звертали увагу на цю ж ситуацію, проте тоді їх мало хто помітив.

Оцінку Pinterest опустили до 1,0, проте лише в Україні

З моменту публікації 29 серпня почався так званий ревью-бомбінг, коли користувачі масово ставлять низькі оцінки якомусь продукту через невдалу політичну позицію компанії. Вдалою ця кампанія виявилась лише в Google Play, де вдалось опустити оцінку Pinterest з 4,1 до 1,0. В App Store оцінка досі 4,8.

Але тут є декілька нюансів, які варто знати:

  • Та оцінка, яку бачать користувачі в Google Play вираховується «на основi нещодавніх оцінок від користувачів у вашому регіоні». Тобто в українському Google Play оцінка справді опустились до мінімуму, проте, якщо зайти з VPN та подивитись з інших країн — там досі стоїть 4,6.
  • В App Store інша система розрахунку рейтингу, оскільки з його значним зниженням додаток можуть просто видалити з магазину. Тож й опустити його буде не так просто, зато зниження буде видно в усіх країнах.
  • Як Apple, так і Google дуже не люблять ревью-бомбінг, навіть коли він пов’язаний з безпосередньою роботою додатка, а не з політичною позицією компанії. Вже бували ситуації, коли Google Play масово видаляв негативні відгуки та повертав рейтинг додаткам. Це може відбутися і з Pinterest.

Чому це важливо?

Українці вже понад 8 років не дають світові забути та прийняти окупацію Криму. Ми помічаємо невідповідності на картах, в підписах до фотографій та геолокаціях та просимо компанії виправити «неточності» та «помилки».

В Pinterest замість того, щоб оперативно відповісти на питання користувачів та пообіцяти виправити некоректну карту поки що просто мовчать, а іноді навіть приховують реплаї з повідомленням про проблему. В такій ситуації ревью-бомбінг — ледь не єдиний інструмент, який є в розпорядженні простих користувачів. І, сподіваємось, цього разу він спрацює.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук