Попит фрилансерів в Україні збільшився на 30%, обіг грошей на 29,6% — Freelancehunt 

Читати на RU

Порівнюючи з 2021 роком, попит на послуги фрилансерів в Україні за літо виріс на 30%, виконаних проєктів стало на 31% більше, а обіг грошей у Сейфі за виконаними проєктами виріс на 29,6%. Такими є результати дослідження фриланс сервісу Freelancehunt.

Як зазначають автори дослідження, драйвером такого підйому став бізнес, який зацікавлений у швидкому, недорогому відновленні та адаптації до нових реалій. З огляду на зростання попиту, у Freelancehunt припускають, що ринок тільки набирає обертів і продовжуватиме зростати у 2022.

Виконаних проєктів стало в середньому на 31% більше

Як бачимо, виконаних проєктів стало на 31% більше проти цього самого періоду 2021 року. Зазначимо, що для аналізу тут було взято період з 30.05 по 28.08.

Здавалося б, війна — це криза та відсутність грошей, але на ринку фрилансу ситуація прямо протилежна. За літо у проєктах було на 29,6% більше грошей, ніж у 2021 році. 

Підприємці можуть бути впевнені, що знайдуть на фрилансі відповідного спеціаліста, оскільки дефіциту виконавців немає. Вже в середині березня до роботи повернулися 74% фрилансерів, а приблизно через місяць — 96-98%. 

Freelancehunt прогнозує зростання попиту на послуги українських фрилансерів

Стрімке відновлення активності виконавців викликано такими факторами:

  • Фриланс — зручний формат роботи для багатьох людей, особливо в умовах війни. Можна виконувати проєкти з будь-якої точки на карті, маючи лише ноутбук та доступ до інтернету.
  • Ті, хто залишився без роботи через війну, можуть її знайти.
  • Фриланс стане хорошим підробітком для тих, кому основної зарплати не вистачає для підтримки бажаного рівня життя.

У перші місяці війни попит на послуги спеціалістів не був високим з таких причин: 

  • Бізнес тільки «прокидався», ще не було розуміння, що треба робити. 
  • Багато підприємців деякий час боялися щось робити, тому просто чекали. 

Зараз компанія Freelancehunt прогнозує зростання попиту на послуги українських фрилансерів. Якщо навесні та влітку деякі підприємці ще перебували в режимі очікування, то восени більшість розпочне повне відновлення та адаптацію бізнесу. Отже, можемо говорити про осінній бум на ринку фрилансу.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук