«Укрпошта» випустила поштові марки «Пес Патрон»

Читати на RU

1 вересня 2022 року компанія «Укрпошта» випустила нові марки, цього разу із зображенням легендарного пса-розмінувальника Патрона. Кошти від продажу марки підуть допомогу розмінувальникам, а також на благодійність. Про це AIN.UA розповіли у пресслужбі компанії.

Фото надане компанією
  • З продажу марки компанія планує зібрати понад 1 млн євро. На ці кошти хочуть придбати машину механізованого розмінування на дистанційному управлінні для Держслужби з надзвичайних ситуацій (ДНС), а також направити їх на допомогу притулкам для тварин. Йдеться про машину Armtrac 400, яка може розміновувати до 2400 кв. м території на годину. Її планують купляти через фандрейзингову платформу UNITED24.
  • Як розповідають у компанії, марковий аркуш містить 8 різних за сюжетом поштових марок із зображенням пса Патрона, який за час війни з росією допоміг рятувальникам виявити десятки вибухових пристроїв на Чернігівщині.
  • Автор нового випуску марок — дизайнер-ілюстратор Олександр Нікітюк, учасник конкурсу Укрпошти на кращий дизайн поштової марки «Доброго вечора, ми з України!».

«Коли почалась війна, зрозумів, що малювання — то є прекрасна терапія, що допомагає відволіктися, направити свою енергію на створення чогось нового. Публікуючи свої воєнні ілюстрації в соцмережах, я відчув сильний відгук від людей, які відчували те ж саме, що і я. Мої роботи активно перепощувались. Навіть орки намагались переробити їх на свій лад, але в них це виходило незграбно. Робота над аркушем марок велась майже місяць, це було цікаве та актуальне завдання», — говорить Олександр Нікітюк.

  • Марку вже продають у поштових відділеннях міст та сіл України, її також привезуть до сільських відділень прифронтових філій компанії, аби військові також могли її купити. Новий випуск також продаватиметься і онлайн в офіційних онлайн-магазинах Укрпошти на Prom, Kasta, Rozetka, eBay та Amazon.
  • Разом із випуском нової марки компанія випускає і мерч з такими зображеннями: футболки, худі, магніти, значки, рюкзак для взуття, наліпки та горнятко із зображенням пса Патрона.
  • Кожна марка коштує 31 грн, з них 23 грн — це номінальна вартість, а ще 8 грн — благодійний внесок. Кошти з нього підуть на Armtrac 400, а також на допомогу притулкам для тварин через KSE Foundation.
  • Загалом випущено 1 млн маркових аркушів, на кожному — по 8 марок, тобто загальний наклад марок із Патроном становить 8 млн. У відділеннях та онлайн можна придбати не більше 5 маркових аркушів, 5 листівок, 5 художніх конвертів на одне замовлення.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук