Binance автоматично конвертує стейблкоїни клієнтів у власний BUSD

Читати на RU

Найбільша у світі криптовалютна біржа Binance оголосила, що автоматично конвертує кошти клієнтів на свій токен Binance USD BUSD з інших стейблкоїнів, включаючи USD Coin (USDC), а також USDP та TUSD. Як повідомляє CoinDesk, конвертація відбудеться 29 вересня й буде проходити по курсу 1:1.

Binance також припинить торгівлю спотовими парами з цими токенами

  • З 29 вересня Binance конвертує всі інвестиції в USDC, Pax Dollar (USDP) і TrueUSD (TUSD) у свій токен Binance USD BUSD. Після цієї дати клієнти, які переведуть сторонні токени на біржу Binance, побачать їх автоматично конвертованими у стейблкоїн компанії.
  • При цьому користувачі не матимуть обмежень на вивід коштів з біржі у цих токенах і зможуть виводити USDC, USDP або TUSD зі своїх BUSD рахунків.
  • Користувачі навіть зможуть переглядати свої баланси USDC, USDP і TUSD під балансом облікового запису, деномінованим у BUSD, після завершення конвертації.
  • Усі незавершені торгові ордери будуть автоматично видалені після припинення торгів у кожній відповідній торговій парі. Потім користувачі можуть торгувати активами у відповідних торгових парах BUSD.
  • Біржа заявила, що цей крок спрямований на «підвищення ліквідності та ефективності капіталу для користувачів».

Чому це важливо?

Як повідомляє Bloomberg, стейблкоїн USDT є найбільшим за капіталізацією токеном у світі, з сумарною капіталізацією в $68 млрд. USDC, випущений компанією Circle Internet Financial, є другим за рейтингом стейблкоіном з $52 млрд капіталізації. Стейблкоїн Binance, BUSD, посідає третє місце з капіталізацією близько $19,3 млрд. 

Так, ринок криптовалют, навіть стейблкоїнів, що прив’язані до долара США вважається децентралізованим. Проте біржі, де вони торгуються є централізованими й вони мають свої інтереси на ринку. Binance вигідно зав’язати всю торгівлю на своїй платформі на власний токен.

Крім того, рішення Binance фактично видаляє другий за капіталізацією стейблкоїн з найбільшої біржі, що створює неконкурентне середовище, уповільнить його зростання, та, ймовірно, поставить хрест на планах USDC вийти на перше місце за капіталізацією.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук