Blizzard забороняє використання назви «Азов» через «нацистські асоціації та воєнні злочини»

1
Читати на RU

Blizzard самовільно перейменувала український клан у Diablo Immortal під назвою Azov, поставивши технічну назву. Як повідомляє PlayUA, служба підтримки аргументувала це тим, що, мовляв, Azov асоціюється з ультраправими й неонацистськими рухами, тому Blizzard забороняє її використання у всіх своїх іграх.

Спроби оскаржити рішення лише погіршили ситуацію

Джерело: «Український Гік»

Засновник спільноти «Український Гік» Артем незадовго після релізу Diablo Immortal (орієнтовно – червень 2022 року) створив у грі клан Azov. Однак всього через два місяці команда цензури Blizzard перейменувала клан, поставивши технічну назву, та зам’ютила акаунт Артема на добу.

Артем звернувся до служби підтримки та спробував довести, що назва Azov не порушує жодних правил і взагалі є цілком собі звичним топонімом для України, де є Азовське море, та, як мінімум 4 селища з такою назвою.

Проте діалог швидко пішов не в той бік, а підтримка Blizzard почала повторювати тези російської пропаганди, не забуваючи про неонацизм та воєнні злочини.

«Оскільки назва «Азов» нагадує назву полку «Азов», який «викликав суперечки через його ранні та нібито тривалі зв’язки з ультраправими групами та неонацистською ідеологією, використання суперечливої символіки, пов’язаної з нацизмом, і твердження про те, що члени групи брали участь у вчиненні тортур і військових злочинів», — раптово заявили в підтримці.

Звичайно, ні про яке повернення назви мова більше не йде. А найпростішим поясненням такої поведінки співробітника підтримки є те, що Україна, з точки зору Blizzard, досі належить до RU-регіону і будь-які питання наших гравців модеруються росіянами. Артем вже відправив запит в американську підтримку та чекає на відповідь.

Blizzard любить підлизуватись до тоталітарних режимів

В березні 2022 року на сайті Blizzard з’явилась публікація SUPPORTING THE UKRAINIAN PEOPLE, в якій компанія заявляла, що Activision Blizzard призупиняє нові продажі ігор у росії, поки триває «конфлікт», а сама компанія продовжуватиме шукати шляхи підтримки українського народу.

Це жодним чином не завадило компанії вже в вересні запрошувати гравців з Білорусі та росії взяти участь в бета-тестуванні гри Dragonfligh, реліз якої відбудеться 28 листопада.

Але не росією єдиною. У Blizzard взагалі є дурна звичка прогинатися під будь-який тоталітарний режим. Наприклад у 2019 році компанія відсторонила гравця під ніком Blitzchung від участі в будь-яких офіційних турнірах з Hearthstone за заклики звільнити Гонконг (тоді в ньому якраз йшли масові протести проти китайської влади). У Blitzchung також відібрали титул GrandMaster і призові за другий сезон GrandMasters 2019 — близько $3000.

Чому це важливо?

Джерело: «Український Гік»

Якщо у ситуації з Гонконгом Blizzard просто боялась втратити китайський ринок, потрапивши в немилість комуністичної партії, то з Україною справа складніша. Скоріш за все українські гравці досі потрапляють на розгляд модераторам з росії. (Хоч лист від підтримки й був підписаний Blizzard Entertainment Europe, але технічно росія — це Європа).

Будь-яка маршрутизація українського трафіку чи модерування українського контенту через росію — неприйнятне нехтування безпекою та правами українських користувачів. В цій ситуації варто не просто добиватися дозволу на право називати свої клани як ми хочемо, а вимагати перенесення модерації українців в якусь справді європейську країну.

Залишити коментар

Коментарі | 1

  • Грустно, но так оно и есть.
    У меня возникла та же ситуация, когда получил баны 2х аккаунтов от EA в Apex Legends ( 1й- русский корабль иди на 8==3 , 2й- путин Zдох)
    в первом случае видимо я получил неодократные репорты об агрессивных выссказываниях (коих небыло) от подгоревших седалищ, во втором же было аргуменитрованно тем, что компания против того, что бы желать кому-либо смерти.
    На главной странице ЕА так же красуется очень душеразрывательная статья о поддержке Украины в такой трудный час.
    Двуличие, не более.

Пошук