Apple представила iPhone 14 та iPhone 14 Pro (острівець замість чубчика!)

Читати на RU

Компанія Apple на презентації 7 вересня представила одразу кілька моделей нових iPhone. Як і очікувалось, це iPhone 14 та версія iPhone 14 Pro / Pro Max.

iPhone 14 / iPhone 14 Plus

Традиційно Apple показує моделі у двох розмірах: 6,1 та 6,7 дюймів. Cмартфон працює на A15 Bionic. Захист від вологи та бруду. Всього 5 нових кольорів. Обіцяють також потужнішу батарею, але є підозра, що смартфон всеодно не проживе довше одного дня.

У версій iPhone 14 / iPhone 14 Plus по дві камери + фронт камера для селфі, як її називають у Apple. Вкотре можемо повторити, що це дуже круті камери, які мають значні покращення як технічні, так і в сфері софту, який обробляє фотографії. Для відео додали Action Mode, що допоможе робити якісніші відео у русі.

Багато говорили й про 5G, але для України все — мимо.

Як і в Apple Watch, додали функцію виявлення аварій, яка зможе дзвонити у службу спасіння при аварії. Загалом цього року компанія зробила великий упор саме на функціях, що стосуються безпеки та допомоги при інцидентах. Наприклад, відправка сигналу SOS через супутники для виявлення людей у місцях, що традиційно мають не найкраще покриття.

Ціна новини iPhone 14 — від $799, а iPhone 14 Plus — від $899. Замовити можна ж 9 вересня, старт продажів новинок розділять: меншенький з 16 вересня, а більшенький — з 7 жовтня.

iPhone 14 Pro / iPhone 14 Pro Max

Більше ніякого чубчика! Тепер маленький виріз. Форма та сама, але зміна верхньої частини змінює вигляд передньої частини iPhone 14 Pro / Pro Max.

Новину частину назвали Dynamic Island і підігнали під виріз різного роду пуші чи технічні повідомлення. Вона інтерактивна, на неї можна клікати та розкривати вікно. Доступ до нової функції дадуть і іншим розробникам, вони зможуть адаптувати свої додатки.

Розміри дисплеїв — 6,1 та 6,7 дюймів. Обіцяють, що екрани дуже яскраві та якісні. Присутня функція Always-On Display. Працює новинка на новому A16 Bionic, створений по 4-нанометровому процесу, іншими словами — він дуже потужний і при цьому має не надто велике споживання енергії. Загалом один з топів Apple майже 10 хвилин розповідав, наскільки A16 Bionic класний і ми віримо, що це дійсно так.

Камери. Тут Apple традиційно перемагає сама себе і щороку випускає смартфон з камерою, яка ще краща. Пікселів більше, сенсори краще – все як ніколи раніше. Але традиційно, для гарної фото потрібен не лише гаджет, а й вміння — це у комплекті не йде. Камер у Pro-версій три.

Три традиційних кольори плюс один новий — фіолетовий. Вже звична маркетингова фішка Apple щороку змінювати один колір.

Ціна — $999 за iPhone 14 Pro та $1099 за iPhone Pro Max. Ціна не змінилась.

Весь лайнап смартфонів Apple зараз виглядає так:

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук