На рішення Маска про купівлю Twitter могла вплинути … промова Путіна

Читати на RU

Ілон Маск передумав купувати Twitter за $44 млрд через кілька місяців після повномасштабного вторгнення РФ в Україну. У приватних повідомленнях одному з банкірів він заявив, що немає сенсу купувати Twitter, «якщо ми йдемо до Третьої світової війни». Про це повідомляє видання Business Insider.

Про листування стало відомо під час слухань у вівторок щодо відкладення судового розгляду про угоди Маска і Twitter. Текстове повідомлення було відправлено 8 травня банкіру Morgan Stanley, який фінансує частину угоди Маска.

У повідомленнях мільярдер також цитував майбутню промову Путіна. 9 травня він виступив із промовою з нагоди 77-ї річниці перемоги над нацистською Німеччиною, де назвав рішення вторгнутися в Україну «єдиним правильним рішенням» і заявив, що Захід «готується до вторгнення в Росію».

«Давайте сповільнимо всього на кілька днів. Завтрашня промова Путіна дійсно важлива. Немає сенсу купувати Twitter, якщо ми прямуємо до Третьої світової війни», – зачитав повідомлення Маска адвокат.

Адвокат Маска, Алекс Спіро з Skadden Arps, сказав, що характеристика повідомлень у суді була «повною нісенітницею, як не показує повний текст». Очікується, що повне листування буде подано до суду наступного тижня.

Як розвивалися події

У квітні Маск підписав угоду про купівлю Twitter. Коли він заявив, що припиняє угоду в липні, Twitter майже одразу подав на нього до суду, щоб забезпечити виконання контракту та змусити Маска придбати його за погодженою ціною $44 млрд. Вважається, що у Маска не багато шансів перемогти у судовій боротьбі, яка має розпочатися на початку жовтня.

Перед слуханням у вівторок адвокати Маска посилалися на скаргу інформатора від колишнього керівника CISO Twitter Пітера Затко, який минулого місяця заявив Конгресу, що Twitter неадекватно вирішує проблеми безпеки. Вони сказали, що питання, представлені Затко, потребують додаткового часу.

Чому це важливо

Команда юристів Ілона Маска стверджує, що соціальна мережа навмисно ввела його в оману щодо кількості щоденних користувачів і спам-акаунтів на своєму сайті, що є шахрайством і порушенням контракту. Саме тому мільярдер передумав купувати компанію. Однак, якщо листування достовірне, то з’явиться нова причина уповільнення угоди, про яку адвокати Маска не говорили. Це погіршить його і без того не найкращу позицію в суді.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук