Розробник запустив Telegram-бота для щоденних донатів на армію

Читати на RU

Архітектор програмного забезпечення Володимир Рожков запустив Telegram-бота Donate1024 для щоденних донатів на армію. Про це він розповів AIN.UA у коментарі.

Чому запустив бота

За словами автора, в якийсь момент він помітив, що став менше донатити на армію. Тому вирішив автоматизувати донати на маленькі збори. Чому саме маленькі — він пояснює у своїй статті на DOU:

«Я не хочу вкладати багато грошей у великі фонди, Притули, або ПЖ. Мене більше цікавлять маленькі збори на конкретні підрозділи. Наприклад, підрозділу ССО на пікап, який ми збирали раніше. Якщо я зустрічаю якийсь збір на тих каналах, які читаю, на дрон, на навушники, ще на щось, то я завжди закидую туди грошей. Але такі збори в моєму інфополі з’являються нечасто».

Назва бота — Donate1024 — вказує на розмір донату, до якого закликає розробник (за його словами, він сам віддає на збори 1024 грн щодня).

Як бот працює

Це — Telegram-бот, і якщо підписатися на нього, він щоденно нагадуватиме про збори на армію. Щоранку він обиратиме окремий збір зі своєї бази та надсилатиме користувачеві.

Йдеться про коротку інформацію про збір: на що збирають, скільки зібрано, скільки лишилося, банківські реквізити, куди давати грошей. Це може бути збір на пікап, на турнікети, на дрон, на 3D-принтер, навіть на побудову розвідувального літака. Щодня це буде новий збір, його бот надсилатиме усім користувачам, щоб збирати кошти ефективніше.

Рекомендована сума донату: 1024 грн, але можна обрати й інші суми-ступені двійки: 2048, 4096, 512, 256 грн.

Як збирають та перевіряють донати

Дані про збори автору бота надсилають або користувачі (в інтерфейсі бота є й така можливість), або знайомі волонтери. Якщо збір від знайомого — він отримує позначку «верифіковано». В інших випадках — це неверифіковані збори, тож користувачам доведеться покладатися на довіру. Бот не публікує та не адмініструє збори, це все — уже наявні проекти, які проводяться, приміром, у соцмережах.

Бот збирає статистику та підраховує суму, яку задонатили через нього. Статистику та графіки зборів можна подивитись на дашборді. На момент публікації через бота зібрали вже 274 176 грн при середній сумі в 384 грн. У бота зараз більше 500 користувачів, а конверсія складає більше 7% (тобто, з тих, хто підписався на бота, 7% зробили хоча би один донат).

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук