Хто такий Georainbolt, що може ідентифікувати будь-яку точку Землі за одним фото?

Читати на RU

Останнім часом в TikTok, Instagram та інших соцмережах почали віруситися відео користувача Georainbolt, який за лічені секунди може вгадати в якій точці на землі зроблене фото Google Maps. Йому навіть не обов’язково знаходити назви вулиць чи будівлі з типовою для певного регіону архітектурою — достатньо навіть фотографій трави чи дерев.

В цьому матеріалі журналіст AIN.UA розповідає про Тревора Рейнболта (це справжнє ім’я Georainbolt), який може впізнати будь-яку точку Землі, хоча сам ніколи не подорожував за кордон.

Як Georainbolt став відомим?

Georainbolt створив свій акаунт у TikTok в жовтні 2021 року, проте регулярно викладати відео та більш-менш серйозно ставитись до популяризації свого каналу почав лише у січні 2022. Основний контент Georainbolt — це гра GeoGuessr, де користувач має вгадати своє місцезнаходження у світі, використовуючи лише зображення з Google Street View.

Але його навички у відгадуванні свого географічного місця — це справжній талант. Грати за стандартними правилами (де користувачі можуть крутити камерою та пересуватись містом) Georainbolt стало занадто нудно. Умови, які він ставить собі: зображення показуються на 0,1 секунди, при цьому на зображення видно лише дерева чи траву, а до того ж самі фото зіпсовані алгоритмами пікселізації.

І він все одно вгадує, де саме зроблені ці фото. Завдяки своєму таланту, менш ніж за рік від створення каналу Georainbolt залучив 1,2 млн підписників у TikTok та майже 30 млн лайків.

Інтерактив і допомога підписникам

@georainbolt

a fan e-mailed @ludwig for this request, glad @geounox & i were able to find it for them #geo #geography #geoguessr #geowizard

♬ L’s Theme (From “Death Note”) – Anime Zing

Недавно блогер допоміг своєму підписнику знайти точне місце, на якому він зробив пропозицію своїй дружині у 2009 році, використовуючи для цього коротке відео з низькою якістю. Georainbolt впізнав гору Фудзісава, визначив, з якого боку гори було зняте відео та відібрав кілька міст, в яких пара могла зняти відео з подібним ракурсом.

Знайшовши потрібне місто Georainbolt вручну перебрав всі вулиці, що розміщені в правильному напрямку зміг знайти точку, де кохані освідчились один одному 13 років тому.

Хто такий Georainbolt?

Як повідомляє Distractify, справжнє ім’я Georainbolt — Тревор Рейнболт і йому 23 роки. У вільний від створення TikTok час він працює Snapchat Creative Lead в Wave Sports + Entertainment, а живе у штаті Каліфорнія, США. З цікавого — Тревор ніколи не був за межами США.

«Насправді я взагалі не дуже подорожував. Я ніколи не був у Європі, насправді я ніколи не був десь за межами Америки. Тож ця гра — мій спосіб подорожувати», — розказав Тревор, передає Indy100.

При цьому Тревор щомісяця подорожує своєю країною — відвідуючи як мінімум одне нове місто. Крім того, блогер все ж планує вирушити у подорож за кордон. Як повідомляє TV Overmind, в списку країн, в які він хотів би відвідати є Таїланд та Ісландія.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук